Slovenija
149 ogledov

Kunstelj v priporu?

null Žurnal24 main
Mitja Kunstelj naj bi bil v priporu. Verjetno zaradi neudeleževanja obravnav in ne zaradi pisma, ki ga je prejel od svojega bivšega kolega iz zapora.

Mitja Kunstelj, nekdanji vojaški specialec, ki v zadnjih mesecih objavlja odmevni spletni blog Mikstone special o dogodkih iz 90. let minulega stoletja, naj bi bil v priporu, poroča Siol.net.

Zoper Kunstlja naj bi trenutno potekala vsaj dva sodna procesa zaradi manjših kaznivih dejanj.

Zapornika iz Guantanama
Mitja Kunstelj je javnosti nekaj dni nazaj posredoval podatke, da naj bi bila na Dobu dva zapornika iz Guantanama. Omenjene informacije pa je prejel ob bivšega cimra iz zapora. O dogodku smo pisali v članku: Tuja zapornika na Dobu že en mesec.

Kriminalisti h Kunstlju brez naloga?
Kot je zapisal na svojem blogu, sta ga na njegovem domu obiskala kriminalista. Po njegovih besedah naj bi zadevo "zakuhal edino model, ki je zaman čakal pismo". Obisk naj bi bil torej po njegovih besedah povezan s pismom, ki ga je prejel od bivšega cimra iz zapora.

Kunstelj je lahko v priporu 30 dni, v tem času pa mora sodnica izpeljati obravnave.

Na blogu je zapisal takole:
"Naslednje jutro me zbudi zvonec na vratih! Šest zjutraj, to so lahko le pandurji! Odprem vrata in stopim na hodnik, v boksarcah in copatih, kaj je? Pred nos dobim izkaznico kriminalistične službe, model zdrdra: “skp Ljubljana” , si ti Mitja Kunstelj ? Ko pokimam, mi predlaga, da ju s kolegom povabim noter, da ne stojimo na hodniku. Stopimo noter, da se pogovorimo kot ljudje, je predlagal prvi !?! “O čem, sem bil začuden? Najbolj sem bil začuden, da sta sploh pred vrati, saj nihče ne ve, kje točno stanujem, zato mi je po glavi rojilo marsikaj! Potem sem se zbral in dejal,; če imata nalog, sicer ne gresta noter”!!!
Mitja, ne kompliciraj, v pol ure se vrneva z nalogom, hočeš “bruko”, da ti sosede zbudiva za obvezne priče, mi je težil kriminalist ! Tako torej, sem si mislil!!! Nimata naloga, potem pa je tole konec pogovora, sem zaključil in se vrnil v stanovanje. Zaklenil sem vrata, zunaj kletvice in brca v vrata, vrnemo se z nalogom, ne hodi nikamor, patrulja je pred vhodom, sem slišal iz hodnika
." (odlomek ni cenzuriran in lektoriran)

Pripor zaradi pisem?
Pripor naj bi Kunstlju odredila sodnica Katarina Turk - Lukan, vendar najverjetneje zaradi neudeleževanja obravnav in ne zaradi pisem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.