Slovenija
31 ogledov

Kupce spet pritegnil

“Naša strategija ni racionalizacija pri kakovosti Delamarisovih izdelkov, temveč Žurnal24 main
Delamaris. Z okrepljenim marketingom prodajo izboljšal za četrtino.
3,5 milijona evrov je groba ocena investicije v novo Delamarisovo tovarno

“Delamaris je bil nekoliko pozabljen. Samo z enim oglasom, dejavnostmi pospeševalcev prodaje in akcijami trgovcev smo na domačem trgu septembra dosegli 25-odstotno rast v primerjavi z lanskim septembrom,” je zadovoljen Janez Rebec, direktor Delamarisa in predsednik uprave Pivke perutninarstva, ki je lani prevzela izolsko družbo.

Postopki se vlečejo
Mipove mesnice. Zaposlenim v še šestih mesnicah, ki jih ima Pivka v najemu do odprodaje, bodo danes znova obnovili pogodbe o zaposlitvi za določen čas, in sicer za nadaljnja dva meseca, mesnico v Kobaridu pa bodo zaprli. Odkupili naj bi le najdonosnejše, katere, pa Rebec še ne ve.

Kot pravi, so okrepili trženje, izbrali boljše distributerje, načrtujejo pa rast v Srbiji in Avstriji ter širitev v Nemčijo. 

Nova tovarna avgusta 

Najemno pogodbo v Izoli imajo do konca junija z možnostjo podaljšanja. “Če bo šlo vse po načrtih, bo nova Delamarisova tovarna v Pivki zgrajena do avgusta,” napoveduje Rebec. Prvotni pomisleki glede selitve v Pivko in prekinitve tradicije so se, kot pove, polegli. “Stoodstotno stojimo za to odločitvijo, argumenti držijo. Bistveno nižji sta ceni zemljišča in vode, prav tako je racionalnejše, če so vse dejavnosti na isti lokaciji,” dodaja. Kaj pa zaposleni, ki se bodo morali po novem voziti v Pivko? “Pri tem jim bomo šli maksimalno na roko, saj se zavedamo, da so poleg blagovne znamke prav Delamarisovi kadri največ, kar smo dobili,” zagotavlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.