Slovenija
31 ogledov

Kupci planili po znižanih cenah

Trgovci pričakujejo, da bodo tudi letošnje razprodaje uspešne. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Začele so se poletne razprodaje tekstila in obutve. Trgovci pričakujejo, da bo razprodaja uspešna.

Medtem ko so mnogi trgovci potrošnike privabljali z različnimi akcijami in s popusti, pa se danes začenjajo poletne sezonske razprodaje tekstila in obutve. Trajanje razprodaj lahko določi vsak trgovec skladno s svojo poslovno politiko, vendar pa ne smejo trajati več kot 60 dni, pojasnjujejo v Trgovinski zbornici Slovenije.

Omejitev pri višini znižanja blaga ni, edina omejitev je pri znižanju v razponu. Če trgovec ponudi znižanje blaga v razponu od 20 do 40 odstotkov, mora biti najmanj četrtina vrednosti blaga, ki ga ponuja na razprodaji, po najvišjem odstotku, so pojasnili v zbornici. Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatke o vrsti blaga, odstotku znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Zadovoljni pa so tudi trgovci, saj se kupci že od jutra kar drenjajo pred blagajnami.

Pričakujejo na tisoče kupcev
"Število kupcev se je povečalo že danes in se bo tudi v prihodnjih dneh. Beležimo namreč kar za štirikrat večjo prodajo v času razprodaje, ki jo pri nas oglašujemo do 31. julija. Pričakujemo nekaj tisoč kupcev na dan," je povedala Saša Perčič, vodja Emporiuma, ki pričakuje, da bo razprodaja obiskana tako kot lani, čeprav bo verjetno prve dni obisk kupcev manjši, saj so se popusti letos začeli prej. Perčičeva dodaja, da so za zdaj zadovoljni z organizacijo razprodaj in da si ne želijo ničesar spremeniti.

Nad morebitnimi kršitvami trgovcev bodo bdeli tržni inšpektorji, ki pa sicer zabeležijo čedalje manj ugotovljenih nepravilnosti, česar pa so na zbornici zelo veseli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.