Slovenija
14 ogledov

"Kupci, previdno"

Gregor Strmčnik napoveduje, da bo nova občina Ankaran sporne prodaje zemljišč so Žurnal24 main
Koprska občina spet prodaja zemljišča na Debelem rtiču.

Koprska občina je objavila novo javno dražbo za zemljišča, med katerimi je tudi slabih 27 tisoč kvadratnih metrov na območju Debelega rtiča. Izvedli jo bo bodo 8. aprila. Občina ponuja parcele po izklicni ceni štiri milijone evrov (brez davka). Prav te nepremičnine pa so neuspešno prodajali že lani poleti. Gregor Strmčnik, predstavnik civilne pobude za ustanovitev občine Ankaran, je kupce spet pozval k previdnosti. "Ko bo ustanovljena nova občina, bomo proti spornim prodajam zemljišč uporabili vsa pravna sredstva," napoveduje.

V DZ 30. marca
Strmčnik ni želel komentirati izjave koprskega župana Borisa Popoviča v Delu, da občine Ankaran ne bo. Poslanec Franco Juri, pobudnik zakona o ustanovitvi nove občine, pa meni, da je ustavna pravica krajanov nad Popovičevim mnenjem. Zakon bodo v državnem zboru (DZ) po zadnjih informacijah obravnavali 30. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.