Slovenija
24 ogledov

Kupci so jih prehiteli

Mnogi se na razprodajah ozirajo tudi za cenejšimi športnimi artikli, kot so kole Žurnal24 main
Razprodaje. Gneče ni. Dolge vrste stvar preteklosti. Cene znižane že od začetka meseca.

Celje, Maribor. “Recesija se pozna. Včasih je bila prvi dan razprodaj takšna gneča, da prodajalke niso uspele sproti zlagati oblek,” je pojasnila ena od poslovodkinj v trgovini z oblačili v največjem mariborskem nakupovalnem središču.

Cene nižali že prej
Danes ne pričakujemo nič posebnega, saj popuste ponujamo že od začetka meseca. Večina trgovcev pa se za razprodaje niti ne odloči, ker je z njimi več dela in še rokov se je treba držati,” so bile konkretne prodajalke v več tekstilnih trgovinah v Mariboru. Podobne odgovore smo dobili v Celju.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Eni zjutraj, drugi popoldne
Takoj zjutraj, ko smo odprli prodajalno, je bilo kupcev kar nekaj, potem se je stanje umirilo. Drugi večji naval pričakujemo v popoldanskih urah,” nam je dejal Varja Brunčič, vodja prodajalne S.Oliver v največjem nakupovalnem središču v Celju, ter priznal, da so imeli akcije že prej in so tudi precej prodali. Kot nam je dejala prodajalka v še eni trgovini z oblačili, so prišli predvsem tisti, ki so si že prej kaj ogledali in so prišli samo po eno stvar. V prodajalni Hervis so se kupci ozirali tudi za cenejšo športno opremo. “Ljudje ves čas prihajajo, dela nam ne manjka. Res pa dolgih vrst, kakršnih smo bili nekoč vajeni, trenutno ni, saj so mnogi nakup opravili že prejšnje dni, ko smo cene že znižali,” je razložila Irena Kovač.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Inšpektorji nadzirajo
Tudi tržni inšpektorji opažajo, da se trgovci raje kot za posezonske razprodaje odločajo za druge akcije in popuste, ki jih različno poimenujejo. “Pravila glede razprodaj so popolnoma liberalizirana,” so povedali na tržnem inšpektoratu in dodali, da so trgovci po večini začeli prodajo znižanih tekstilnih izdelkov in obutve že konec junija. Kot so še dodali, okoli 30 inšpektorjev poštenost trgovcev preverja tudi na terenu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.