Slovenija
15 ogledov

Kupčkanje pri upokojencih

koalicija Boštjan Tacol
Desus. Pobeglo pismo razkriva interne dogovore o podpori Karlu Erjavcu.

“V zameno za to, da delegati zasavskih odborov na kongresu podprejo kandidaturo Karla Erjavca za predsednika stranke, bo on na kongresu predstavil svojo ekipo, s katero bi želel delati kot predsednik, in predlagal v izvolitev tudi navedene usklajene kadrovske predloge neformalne zasavske koordinacije Desusa. Zasavski delegati naj bi po tem dogovoru podprli tudi druge kadrovske predloge Karla Erjavca (podpredsednike iz drugih regij),” je zapisano v informaciji o sestanku neformalne zasavske koordinacije Desusa, ki smo ga prejeli v uredništvu.

“To sploh ni mogoče,” je zatrdila Amalija Kuder, predsednica občinskega Desusa v Zagorju ob Savi, ki je sklicala in vodila sestanek, ter potrdila zapisano. Ob tem je poudarila, da v Desusu nimajo “strankarske pokorščine”, da bi lahko delegatom rekli, katerega kandidata morajo podpreti, sicer pa delegatov na omenjeni seji ni bilo. “Mi smo se o tem le pogovarjali,” je zatrdila. Zasavska koordinacija informacije ni potrdila in po besedah Kudrove ni bila namenjena javnosti, ampak le dvema človekoma: Alešu Kardelju in Pavlu Brglezu, predsedniku in sekretarju ljubljanske pokrajinske organizacije. Kardelj naj bi jo zlorabil in pošto poslal naprej, je prepričana.

Domnevni pošiljatelj obsoja

“Od mene ni šlo nikamor,” pa je zatrdil Kardelj. Notranji dogovor je označil za škandalozen in obsojanja vreden. “Ni mi všeč, da se v ozadju tako kupčka,” je poudaril in se čudil nad tem, da “gre nekdo napisat tako traparijo”.

Generalni sekretar Ljubo Jasnič, eden od najverjetnejših protikandidatov Erjavca na kongresu stranke 1. marca, nam je po telefonu pojasnil, da tako glasovanje po statutu stranke pravzaprav sploh ni mogoče, saj delegati dobijo vse volilne lističe hkrati in jih hkrati tudi izpolnjujejo. Obenem za delegate kakršenkoli tak dogovor “nima nobene obveze”, saj da glasujejo po vesti. Erjavec se na naša sporočila in klice ni odzval.

Komentarjev 9