Slovenija
14 ogledov

Kupec bo zidal sam

Hotel Suzana Kos
Primorje na kolenih. Kupec hotela, ki ga je gradil zanj, bo zidal sam.

“V desetih dneh se bom srečal z novo upravo Primorja. Če ne dobim zagotovil, da bodo izpolnili svoje pogodbene obveznosti, torej dogradili še dve nadstropji in do dogovorjene gradbene faze končali objekt, bom objekt končal sam. Stalo me je že preveč, da bi še čakal,” napoveduje Anto Guberac iz koprskega gradbenega podjetja Grafist, ki se je na lestvici najbogatejših Slovencev zavihtel na 49. mesto.

Plačali več kot polovico

Primorje z deli zamuja že dobrih pet mesecev. “Hotel sem odkupil od Primorja, plačal sem že 70 odstotkov; če bom moral objekt končati sam, bom potreboval od osem do deset milijonov evrov,” računa. Dela naj bi se nadaljevala po novem letu.

Ker Koper “nima spodobnega hotela, poslovni partnerji prenočujejo v Portorožu, prav tako ni centra dobrega počutja in ne dobre restavracije”, je Guberac prepričan, da bo hotel zgodba o uspehu: “Računamo, da bomo polni tudi v mrtvi sezoni, z javnim zavodom za šport bomo tržili športno infrastrukturo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.