Slovenija
3 ogledov

Kupi snega blokirajo poti

Kranj. Kupi odrinjenega snega ovirajo tudi življenjsko pomembne poti.

Sneg. Interventna pot pri Osnovni šoli (OŠ) Stražišče Kranj je zaradi napluženega snega povsem neprevozna, opozarja bralec. Ves teden smo na Žurnalu24 prejemali tudi opozorila o slabo očiščenih pločnikih.

Opozorilne table
Ravnatelj Pavel Srečnik je s problemom seznanjen. Pravi, da je OŠ na vseh interventnih poteh postavila jasno vidne opozorilne table, priznava pa, da v primeru omenjene ni povsem prepričan, v čigavi pristojnosti sploh je čiščenje blokiranega vstopa. Zdi se mu, da gre še vedno za občinsko cesto. "Bi počistili tudi sami, vendar ob matični šoli in treh podružničnih čez noč kratko malo ne zmoremo,” pravi, opozarja pa tudi, da šola zaradi tega ni odrezana od sveta. Tri glavne interventne poti so namreč očiščene in normalno prehodne.

Sproten odvoz
"Rešitev bi bila spoštovanje označb in sprotno odvažanje snega vsaj z interventnih poti," pove Srečnik, meneč, da bi morale biti šole na prioritetni listi. "Pod streho imamo 650 otrok, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi,” razmišlja. Ne samo za šolo, nasploh je prostora za odlaganje snega malo. “Nimamo ga kam dati,” povesta naključni mimoidoči. Kupov polni so tudi pločniki, ki jih izvajalcem ni uspelo sproti očistiti.

Marsikje so bili zaradi kupov napluženega snega blokirani ali neprehodni. Za pojasnila smo prosili kranjsko komunalo, vendar pa odgovorov nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.