Slovenija
150 ogledov

Kupil družbo od kozmetičarke

Peter Bossman Barbara Milavec
Strankarski posli. Bossman kupil d. o. o. z novopečenim direktorjem vred.

“Te ocene pa ne bom delil z vami,” nas je odpravil Mitja Cestnik, direktor Obalnega tehnološkega sklada, ko nas je zanimalo, kolikšni so stroški občine in njenih javnih zavodov za informacijsko tehnologijo in kolikšen bo prihranek, ko bo projekt, ki ga vodi, končan.

To nas je zanimalo, ker nas je Cestnik podučil, da je “pri vsej stvari pomembno le, kakšni bodo končni učinki projekta, in ne, kako je občina do sklada sploh prišla”. Mitja Cestnik je član predsedstva piranskih SD, za zagon sklada je občina spomladi namenila 25 tisoč evrov, za njegovo dejavnost pa naj bi šlo letos iz proračuna 50 tisočakov.

Vse je bilo načrtovano

Obalni tehnološki sklad je nastal iz podjetja, ki ga je imela prej v lasti lokalna kozmetičarka. Pred prodajo tega svojega podjetja konec marca letos je družbo z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) najprej preimenovala v Obalni tehnološki sklad, za njegovega direktorja imenovala Mitjo Cestnika, nato pa sklad z novopečenim direktorjem vred prodala Občini Piran.

Ponudniki že obstajajo

Prvenstvena naloga sklada naj bi bila zagotavljanje brezplačnega dostopa do interneta občanom in gostom na najpogosteje obiskanih točkah občine. A pri tem ni nepomembno dejstvo, da časovno neomejen in brezplačen dostop do interneta že zagotavlja drugo, povsem zasebno podjetje – Avision iz Portoroža. Ta se s projektom ukvarja že blizu dveh let in je že zagotovil dostop do interneta na več lokacijah v Kopru in Piranu, podpisane pa ima tudi pogodbe z nekaterimi portoroškimi hoteli. V podjetju Avision vzporednega projekta informatizacije, ki so si ga omislili v krogih lokalnih SD, ne želijo komentirati.

Komentarjev 2
  • suzana.kos 09:41 16.oktober 2012.

    ali pa naj mu kupi novo firmo, samo za svoj denar ali pa naj nakup financira SD... ne pa Pirančani

  • dragec 09:23 16.oktober 2012.

    Župan Bozman, takoj zanenjaj tega Miho Cestnika!