Slovenija
105 ogledov

Kupil je, a ni lastnik

Ker Miliču ni uspelo dokazati dela lastništva Pri Poku, napoveduje gladovno stav Žurnal24 main
Tožarjenje. Milič je kupil tretjino hiše na Brezovici, v kateri je danes gostišče.

Stanislav Milič je leta 1988 od Cirila Gradiška kot prvi kupec za sedem milijonov dinarjev (okoli 13 tisoč evrov) kupil tretjino nepremičnine, kjer danes stoji gostišče Pri Poku na Brezovici, in nekaj pripadajočega zemljišča v Trzinu. V zemljiški knjigi pa je kot lastnica nepremičnine na Brezovici vpisana Albina Trobec, ki je delež od Gradiška leta 1990 pridobila na podlagi razdelilne pogodbe med dediči.

Na sodiščih že 21 let
“Imam kupo-prodajno pogodbo – da sem kupil nepremičnino od Gradiška, sem si moral celo izposoditi denar in mu plačevati v več obrokih,” razlaga Milič. V današnji gostilni je bil pred letom 1988 tudi najemnik, vendar so ga zaradi izteka veljavnosti najemne pogodbe leto pozneje deložirali, čeprav je tretjino že kupil od Gradiška.

Plača tudi davek
Gurs. Prav te dni je Milič od Geodetske uprave RS (Gurs) prejel tudi ovrednoteno vrednost zemljišča v Trzinu, ki ga je od Gradiška kupil istočasno in z isto pogodbo kot sporni del nepremičnine na Brezovici.

Na sodišču je Miliču uspelo dokazati, da je bil prvi kupec, da je bil ob nakupu dobroveren in da je bila Trobčeva ob nakupu nedobroverna, ni pa mu uspelo dokazati, da mu je prodajalec leta 1988 nepremičnino izročil v dejansko posest. Zato tudi ne more biti vpisan v zemljiško knjigo.

Robert Trobec, ki zdaj vodi gostilno Pri Poku, pravi, da so z Miličem že leta v tožbi. “Neko pogodbo ima, nekdo mu jo je tudi podpisal, a vknjižiti se z njo ni mogel,” Miličev nakup komentira Trobec. “V zadnjih desetih letih je izgubil že kakih osem tožb, ni pa plačal sodnih stroškov, ki vsakokrat nastanejo,” je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.