Slovenija
8 ogledov

Kupite stanovanje v ZDA

Posrednik pred hišo v Los Angelesu sedi pred hišo brez kupca. Žurnal24 main
Cene stanovanjskih nepremičnin so v ZDA v prvem trimesečju letošnjega leta padle za rekordnih 14,1 odstotka. Obenem se Američani zaradi dragih goriv vozijo vse manj.

Index cen stanovanj S&P/Chase Shiller, ki beleži dogajanje na 20 različnih metropolitanskih področjih, je samo marca v primerjavi s februarjem padel za 2,2 odstotka. Padec cen večji, kot so ga pričakovali analitiki, ki so pričakovali, da bodo cene nepremičnin, ki odražajo tudi gospodarsko stanje največje ekonomije na svetu, padale po nižji stopnji.

Ameriški nepremičninski trg tako preživlja najhujše čase po veliki depresiji v 30. letih minulega stoletja. Številni lastniki ne morejo več odplačevati hipotek, zato jim grozi, da bodo izgubili streho nad glavo. Najbolj so padle cene v Las Vegasu in Miamiju, kjer so nepremičnine v minulih letih najhitreje rasle.

Američani se zaradi visokih cen goriv na svetovnih trgih vozijo vse manj. V primerjavi z istim mesecem lani so se marca letos Američani vozili v povprečju za 4,3 odstotke manj. To pomeni, da so naredili za 18 milijonov kilometrov manj. Med prazniki, ki jih te dni praznujejo v ZDA, so se tako številni odločili, da bodo izpustili tradicionalne izlete in kampiranja na deželi, mnogi pa bodo kampirali kar na domačem vrtu.

V povprečju galona (3,8 litra) bencina na ameriškem trgu stane 3,936 dolarja (2,6 evra), kar je sicer še vedno manj kot v Evropi, a ameriški vozniki takih cen niso vajeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.