Slovenija
53 ogledov

Kupljen: Kupili bomo od CPL

Kot pravi Samo Kupljen, bodo od CPL kupili stavbo po sistemu ključ v roke in pri Žurnal24 main
Pogodba. CPL bo zemljišče na Rudniku in zgrajeno stavbo prodal Bauhausu.

Ljubljana. “Z Bauhausom imamo podpisano pogodbo za gradnjo trgovskega centra, vse zemljišče je namenjeno temu podjetju,” nam je včeraj povedal Alojzij Kramljak, glavni izvršni direktor Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), ki od Mestne občine Ljubljana (MOL) kupuje 18.451 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Rudniku. Potem ko je mestni svet v ponedeljek dal soglasje k prodaji, bosta CPL in MOL sklenila pogodbo v višini 7,38 milijona evrov (400 evrov za kvadratni meter). CPL bo MOL plačal tudi štiri milijone evrov komunalnega prispevka.

Predvidevamo, da bo odprtje centra na Rudniku spomladi 2012. Center na Kajuhovi seveda ostaja.
Samo Kupljen, Bauhaus

“Ključ v roke”
Samo Kupljen, direktor slovenskega trgovskega podjetja Bauhaus, ki ima v Ljubljani že center na Kajuhovi ulici, ocenjuje, da bo odprtje centra na Rudniku prihodnjo pomlad. Od CPL bodo kupili stavbo po sistemu ključ v roke in zemljišče, ki obsega skupno 38.500 kvadratnih metrov (CPL je bil že do zdaj lastnik okoli 20 tisoč kvadratnih metrov velike sosednje parcele). Koliko bodo plačali, Kupljen ni želel razkriti. Povedal pa je, da bodo v celoti plačali z gotovino, ne pa tudi z izdelki, ki jih prodajajo, kar ne bi bilo neobičajno.

Drugo zemljišče
MOL ima na Rudniku še zemljišče, veliko 59.106 kvadratnih metrov, ki ga je leta 2008 poskusila prodati najprej po ceni 700, zatem pa 600 evrov za kvadratni meter. Ponujala ga je Ikei, a kot smo izvedeli, ga ta po vsej verjetnosti ne bi kupila niti po ceni 400 evrov, saj to ni v njenem cenovnem rangu, pravi naš vir.

140 delovnih mest
Center. Imel bo okoli 18 tisoč kvadratnih metrov prodajnih površin. Ob njem bo okoli 400 parkirnih prostorov. Zaposlitve. Bauhaus bo v centru na Rudniku zaposlil okoli 120 ljudi, kupoval pa bo storitve še kakih 20 ljudi (varnostniki, čistilci ...).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.