Slovenija
20 ogledov

Kupuje, čeprav nima za svoje

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Medtem ko je Tedeschi kupil Drogo Kolinsko, njegova Cedevita in Neva nimata za regres in božičnice, danes pišejo hrvaški mediji.

Hrvaški Poslovni dnevnik piše, da bodo delavci v Tedeschijevih družbah Cedevita in Neva dobili odpoved, če se ne bodo odpovedali regresu in božičnici. Po informacijah omenjenega medija pregovarjanja med upravo družb in sindikati trajajo že nekaj mesecev, pri čemer delavci ne nameravajo popuščati, saj sta jim tako božičnica kot regres zajamčena s kolektivno pogodbo.

"V Cedeviti in Nevi svoje poteze opravičujejo s krizo, niso pa dokazali upravičenih razlogov, da se varčuje ravno na pravicah delavcev. Poslužujejo se nizkih udarcev in nas svarijo, da bodo sledile odpovedi, če bomo vztrajali,“ je za Poslovni dnevnik povedal predsednik sindikata Ivan Tomac, ki meni, da upravi omenjenih družb kvarita ugled Atlantic Grupe, ter je prepričan, da Tedeschi osebno ne bi podpiral takšnih potez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.