Slovenija
37 ogledov

Kupuje do 150 stanovanj

"Cena bo eno od najpomem-bnejših meril pri izbiri ponudnika," pravi Darko Kavre. Žurnal24 main
Razpis. Sklad zbira ponudbe za nakup neprofitnih najemnih stanovanj.

Potrebe. Koprski stanovanjski sklad je objavil razpis za nakup od 120 do 150 neprofitnih najemnih stanovanj na trgu. “Kupujemo že zgrajena stanovanja v koprski občini oziroma tista, za katera se bodo ponudniki zavezali, da jih bodo za nas še zgradili. Cena bo eno od najpomembnejših meril, na temelju katerih bomo izbirali; vsa stanovanja bodo morala tudi že imeti uporabno dovoljenje,” poudarja Darko Kavre, direktor stanovanjskega sklada.

Koprski stanovanjski sklad, vodi ga Darko Kavre, največ neprofitnih najemnih stanovanj kupuje za tričlanske družine.

Prevzem do konca 2012
Stanovanja bodo po njegovih besedah prevzeli najpozneje do konca leta 2012, cena za kvadratni meter pa naj ne bi bila višja od tiste, po kateri so prodajali lastna stanovanja na Dolinski cesti. Ta so ob zadnjem razpisu prodajali po okoli 1.800 evrov za kvadratni meter.

Potrebujejo jih še 200
Ponudbe bodo zbirali do 16. julija, javno odpiranje pa bo tri dni pozneje. Potrebe po neprofitnih najemnih stanovanjih so v občini sicer precejšnje. Ocenjujejo, da bi ta hip potrebovali še 200 neprofitnih najemnih stanovanj; trenutno jih imajo okoli 700.

Kakšna kupujejo?
Stanovanja. Iz razpisa je razvidno, da stanovanjski sklad kupuje 30 stanovanj za samske, 33 stanovanj za dvočlanske, 37 za tričlanske in 26 stanovanj za štiričlanske družine. Velikost stanovanj je od 20 do 65 kvadratnih metrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.