Slovenija
9 ogledov

Kuštrin ogorčen nad Štrukljem

Štrukelj z ministrico za javno upravo Irmo Pavlinič Krebs (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Štrukelj po sestanku s premierjem Pahorjem pravi, da še vedno ni jasno, ali je vlada popustila zdravnikom ali ne. Kuštrin jezen na Štruklja.

Ker predsednika konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirja Štruklja že od sklenitve dogovora med zdravniki in vlado zanima, ali jim je vlada popustila in zakaj, je danes odgovore iskal pri premierju Borutu Pahorju, a kot pravi, jih še ni našel.

"Jasnega odgovora na to, ali je vlada in na kakšen način popustila zdravnikom, nismo dobili; prej nasprotno, pač vztraja, da tukaj ni prišlo do nobenih dodatnih finančnih obveznosti vlade," pravi Štrukelj. "Zato smo vložili zahtevo, da se vlada pred ponovnim odločanjem sindikatov (o ponovnem pristanku na zamrznitev plač, op. a.) opredeli do naše zahteve o izločitvi zamrznitve napredovanj javnih uslužbencev iz zamrznitve plač," dodaja Štrukelj. Tako bi vlada tudi javnim uslužbencem malce popustila, kot je zdravnikom.

Kuštrin oster do Štruklja
Vprašanja Štruklja o dogovoru med vlado in zdravniki pa so zmotila predsednika Fidesa Konrada Kuštrina.

"Štruklja, ki je večmesečnim prizadevanjem sindikata Fides odločno nasprotoval, obveščamo, da smo vse izboljšave, ki jih prinaša sporazum, med drugim dosegli tudi za njegove članice, medicinske sestre, ki prav tako dežurajo in ki so od Štrukljeve konfederacije sindikatov zaman pričakovale pomoč in podporo pri ohranjanju vrednosti svojega dela,“ je v sporočilu zapisal Kuštrin. Štruklju še sporoča, da je dogovor med vlado in zdravniki javni dokument, ki si ga lahko ogleda na spletni strani Fidesa. A Štrukelj odgovarja, da niti iz objavljenega dogovora ni jasno, kje in kako točno so vlada in zdravniki zbližali stališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.