Slovenija
31 ogledov

Kuštrin znova predsednik

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Fides napoveduje oblikovanje nove kolektivne pogodbe za zdravnike. Kuštrin: Zakaj nek zdravnik ne bi mogel biti plačan bolje kot predsednik vlade?!

"Državo in njenega prvega reformatorja bomo izzvali z novo kolektivno pogodbo, sodobno, kjer bo plačilo bolj odvisno od opravljenega dela," je po poročanju STA dejal Konrad Kuštrin v uvodu današnje letne konference zdravniškega sindikata, na kateri je bil ponovno izvoljen za predsednika. 

"Zakaj nek zdravnik ne bi mogel biti plačan bolje kot predsednik vlade?! V ZDA ima naš kolega Gregorič iz houstonskega centra višjo plačo kot ameriški predsednik Obama. Naš piranski Obama pa ima višjo plačo kot najboljši zdravnik," je po poročanju agencije v svojem nagovoru izpostavil Kuštrin.

Kritičen je bil tudi do pravilnika o nujni medicinski pomoči, ki bi po njegovih besedah zaradi slabšega plačila za delo ponoči in med prazniki po novem letu lahko spet izzval preklice soglasij za delo preko polnega delovnega časa. "Politiki so lagali nam in javnosti," je dejal po poročanju STA.

Fides je sicer na konferenci sprejel več sklepov, med drugim že omenjeno oblikovanje predloga nove kolektivne pogodbe, poziv pristojnih k dokončanju nove medicinske fakultete v Mariboru in podpora ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.