Slovenija
63 ogledov

Kvadratni meter za tretjino dražji

Celovški dvori Boštjan Tacol
Sklad. Kupil bo dražja stanovanja kot leta 2007.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) načrtuje kupiti stanovanja na Viču za 1.800 evrov na kvadratni meter, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković. Gre za stanovanja, ki se prodajajo v stečajnem postopku. Za katero sosesko in podjetje gre, v JSS MOL ne želijo razkriti, dokler ne bodo podpisali pogodbe. To pomeni, da bo omenjeni sklad za kvadratni meter plačal 450 evrov več, kot je leta 2007 in 2008 za kvadratni meter stanovanja v Celovških dvorih, medtem ko je konec leta 2008 sklenil pogodbo za nakup stanovanj v isti soseski za 1.750 evrov na kvadratni meter.

Takšen načrt imajo v JSS MOL, čeprav podatki geodetske uprave kažejo, da se je cena kvadratnega metra stanovanja v Ljubljani od leta 2007 do zdaj znižala za več kot 300 evrov. Tudi sogovornika pravita, da so v skladu iztržili dobro ceno, saj se stanovanj v Celovških dvorih z drugimi ne more primerjati.

“Gre za zloglasno sosesko”

“Kvadratni meter po 1.800 evrov je dobra cena, saj je Vič veliko boljša lokacija, kot tista ob Celovški cesti,” pojasnjuje Jože Poplatnik iz nepremičninske agencije Domart in dodaja, da so cene v Ljubljani padle predvsem tistim nepremičninam, ki se težko prodajo. “Da se stanovanja prodajajo v stečajnem postopku, naj ne bi toliko vplivalo na ceno, bi pa lahko dobili nekaj popusta,” meni. Alen Komić iz ABC Nepremičnin dodaja, da je 1.800 evrov še vedno dobra cena, če gre za končano novogradnjo: “Po taki ceni se zdaj prodajajo starejša stanovanja. Včeraj sem na primer v Štepanjskem naselju za 117 tisoč evrov prodal stanovanje iz leta 1976, veliko 62 kvadratnih metrov.” Ocenjuje pa, da ta cena ne bi bila dobra za stanovanja v Celovških dvorih: “Gre za specifičen primer, saj gre za zloglasno sosesko. Vsi vedo, koliko pritožb je bilo na ta stanovanja, da ne gre za kakovostno gradnjo, da jih je gradil Vegrad. Poleg tega so v njej že vlamljali in če ne moreš mirno spati, ti tudi kvadratni meter za tisoč evrov nič ne pomeni.” Pravi še, da je Vič solidna lokacija, kot sta Šiška ali Bežigrad, in da se novogradnje v Ljubljani zdaj prodajajo za od 2.500 do tri tisoč evrov za kvadratni meter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.