Slovenija
16 ogledov

L. Juri: Koprski zaliv prenatrpan

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Druga ladijska nesreča letos opozarja na potrebo po vnovični preučitvi prostorskega načrta za Luko Koper.

Včerajšnja nesreča v Luki Koper, v kateri sta trčili potniška in tovorna ladja, kaže, da postaja Koprski zaliv nasičen z ladijskim prometom, opozarja Luka Juri, poslanec SD. "K sreči tokratni dogodek ni terjal žrtev ter povzročil le preplah in gmotno škodo, vseeno pa gre za nesrečo, ki jo je treba jemati presneto resno, saj kaže na to, da tudi naš zaliv ne more sprejemati neomejenega števila plovil," dodaja. Gre sicer za drugo ladijsko nesrečo v zalivu letos, spomnimo – pozimi je južno od Debelega rtiča nasedla kitajska tovorna ladja.

"Dogodek bi morali jemati smrtno resno tudi zagovorniki postavitve plinskega terminala v našem zalivu, saj slednji radi poudarjajo, da s takšnim objektom ni nevarnosti. Trk med tovorno in potniško ladjo pa kaže, da so opozorila nasprotnikov plinskega terminala ne le resna, ampak celo podkrepljena z resničnimi dogodki," poudarja poslanec SD. Zaradi vsega tega je postalo nujno, da se ponovno preuči obstoječi predlog državnega prostorskega načrta za Luko Koper, ki je po Jurijevem mnenju v nekaterih delih nerealen, saj ne upošteva naravnih danosti zaliva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.