Slovenija
38 ogledov

Labodi niso več mogli kljubovati mrazu

Zamrznjen slap
1/10
Bralec Vilko Fotografija je simbolična.
Veter bo danes nekoliko oslabel, vendar lahko okrepitev pričakujemo že jutri ponoči in v noči na torek. Ne le ljudem, tudi živalim že pohajajo moči za boj z naravo.

Podatki Agencije RS za okolje (Arso) kažejo, da bo danes še zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo še naletaval rahel sneg, veter pa bo oslabel.

Vendar pa se bo že jutri oblačnost znova povečala, sneg bo občasno naletaval na vzhodnem delu države. Podobno bo tudi v torek, količine padavin predvidoma ne bodo velike, občasno sneženje pa bo ponehalo v noči na sredo.

Zaradi snega je še vedno ponekod oviran promet. „Na cestah Idrija - Godovič in Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike, na cesti čez Jezersko so obvezne verige za tovorna vozila nad 3,5 ton, prelaz Vršič je zaprt,“ so zapisali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste (Pic).

Še bo mrzlo

Vztrajal bo tudi mraz. Danes bodo najvišje dnevne temperature od -11 do -7, na Primorskem do okoli -2 stopinji C. Mraz bo nekoliko popustil v sredo čez dan, napovedujejo na Arsu, do takrat pa se razen na Goriškem in ob morju čez dan ne bodo dvignile nad  -5 stopinj Celzija.

Jutri spet močnejša burja

„Burja bo ponekod v Vipavski dolini v sunkih danes še dosegala hitrost čez 100 km/h,“ pišejo na Arsu. Jutri popoldne in v noči na torek se bo znova okrepila, v sredo pa bo postopno oslabela.

Zaradi burje je še naprej prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na hitri cesti Razdrto-Vrtojba med razcepom Nanos in Selom

Na cestah Podnanos-Ajdovščina in Manče-Vipava pa za kamp prikolice, hladilnike in vsa vozila s ponjavami, poroča Pic.

Laboda v zamrznjeni Dravi

Iz Gortine pri Muti poročajo o intervenciji tamkajšnjih dežurnih služb v Drave pred HE Vuzenica. Iz Iz zamrznjene vode so reševali dva onemogla laboda. Podobno intervencijo do nekaj ur prej imeli tudi v Mariboru na Lentu.

Kako ste doživeli sneg, močan veter in mraz zadnje dni? Pošljite nam fotografije preko spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.