Slovenija
37 ogledov

Lačni delavci TVM vendarle do plač

Anonimno pismo enega od delavcev je med drugim razkrilo, da si ne more privoščit Žurnal24 main
Podjetje TVM je vendarle zagotovilo denar za izplačilo januarskih plač delavcem. Protestnega shoda tako ni bilo.

Janez Lipuš, predsednik uprave Tovarne vozil Maribor (TVM), je za Žurnal24 povedal: "S solastnikom smo našli denarne tokove, da smo prebili blokado, na računu imamo denar za plače, ki se zdaj nakazujejo. Zaposleni se bodo vrnili na delovna mesta po veliki noči 6. aprila, ko bomo počasi začeli zaganjati proizvodne procese."

TVM ima naročila, naš problem je, da imamo težave s financiranjem proizvodnje. Avtobusi so namreč kompleksni, tehnološko zelo zahtevni in kapitalsko intenzivni produkti, ob tem pa so dolgi tudi časovni ciklusi.
Janez Lipuš

 

170 delavcev se je na podlagi obvestila uprave odločilo, da protestni zbor ni več potreben, in so se razšli.

Na robu obupa
"To je naš zadnji izhod. Obljub je bilo veliko, narejenega pa zelo malo. Ampak od obljub se ne da živeti, zato zdaj zahtevamo, nič več ne prosimo, naj nam izplačajo osebne dohodke, da bi lahko preživljali svoje družine. Vsi pa si želimo v tej tovarni delati še naprej," je včeraj dejal  Franjo Trojnar, zaposlen v TVM in član iniciativnega odbora, ki se je skupaj s predsednikom sveta delavcev sestal z vodstvom sindikata Skei. Podjetje je imelo sicer včeraj zablokiranih pet od šestih transakcijskih računov.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Težave pri izplačilu plač se pojavljajo že kakšno leto in pol, podjetje pa ima pet od šestih transakcijskih računov blokiranih. Lani novembra so si delavci zapoznele plače izbojevali s stavko.

 

Lastnik družbe, ki je na pogorišču TAM-a nadaljevala proizvodnjo avtobusov, je sicer Viator&Vektor Zdenka Pavčka, ki je hkrati tudi prvi mož Gospodarske zbornice Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.