Slovenija
22 ogledov

Lačni Jože in pokvarjen namaz

Rdeči križ Žurnal24 main
Rdeči križ: Vsa hrana je pregledana. Živil s potečenim rokom v paketih ni.

"Da bi kdo dobil hrano, ki ji je potekel rok uporabe, se pri nas ne more zgoditi. Vse je pregledano in zapakirano," je za Žurnal24 pojasnil Alojz Kovačič, sekretar območnega združenja Rdečega križa.

"Na mariborskem Rdečem križu sem prejel namaz, ki mu je potekel rok trajanja," nas je namreč obvestil bralec.

Kovačič ga je pozval, naj ta namaz pokaže, in dodal, da je vsak paket, ki je pripravljen za oddajo, primerno popisan in prekontroliran.

"Res je, da smo nedavno dodatno delili neko pašteto, vendar je bila neoporečna. Pri tem smo zelo pazljivi, saj tistim, ki so v stiski, ne želimo ponuditi slabe hrane," je dodal sekretar.

Neustrezno sami izločijo

Tudi Branko Maček, predsednik Nadškofijske karitas Maribor, je poudaril, da sami izločijo hrano, ki ji je potekel rok trajanja.

 

"Tudi pri nas bi se težko zgodilo, da bi ljudem dajali hrano, ki ji je potekel rok trajanja. Od darovalcev sicer sprejemamo hrano, ki ima nekaj dni do poteka roka, vendar smo pozorni na datum, ko jo damo naprej," je razložil.

Stiska vedno večja

Tako Kovačič kot Maček sta povedala, da je stiska Mariborčanov vedno večja. Bolj kot za hrano te mesece prosijo za denar za položnice. "Samo danes sem imel 29 prosilcev, le devetim pa smo lahko dali po 50 evrov," je včeraj dejal Kovačič.

Maček pa je dodal, da je glede na isto obdobje lani vsaj 15 odstotkov več prosilcev za denarno ali prehrambno pomoč. Mariborčane oba pozivata, naj, če le lahko, z denarjem pomagajo tistim, ki so na robu 
družbenega dna.

Komentarjev 18
  • privat 11:28 20.maj 2012.

    tukaj se gre za to da vas oblastniki delajo in imajo za bedake!! Hrana po potečenem roku je zakonito neustrezna za prehrano ljudi ...vse drugo bi morala fašistična oblast preganjati in kaznovati tako resno ,da jim taka ideja nikoli več ...prikaži več ne pride na um....samo vemo kaj je fašizem...1.laži,2.kradi,3.zastrupljaj,4.ubijaj.....no manjka še ubijaj kar pa seveda ni daleč...

  • halal 13:45 14.april 2012.

    majku mu nehvaležno... zdaj pa bo še zbirčn,tepa naj si kupi namaz, PODJETNIK!!!!

  • McBobo 12:05 14.april 2012.

    Lej, ne verjamem ti. Če bi bil zares lačen, bi vse sprejel, kar bi ti dali, na datum sploh nebi gledal, ker nebi imel časa ampak bi prej v usta dal in jedel.