Slovenija
15 ogledov

Lafarge Cement nadaljuje sežig

Tovarna je okoli tri mesece mirovala, ker je zaradi krize v gradbeništvu povpraš Žurnal24 main
Brez okoljevarstvenega dovoljenja. V trboveljski cementarni pravijo, da delujejo v skladu z zakonodajo.

Z razsodbo upravnega sodišča smo seznanjeni, čakamo pa na uradno obvestilo. Potem bomo proučili možne vplive na poslovanje,” je Andrej Sopotnik, tiskovni predstavnik Lafarge Cementa, odgovoril na naši vprašanji, ali bodo ustavili tako proizvodnjo kot sežig odpadkov in kakšno škodo bi jim to povzročilo.

Kot je znano, je upravno sodišče odpravilo okoljevarstveno dovoljenje, ki ga je Agencija RS za okolje (Arso) cementarni izdala leta 2009, in zadevo vrnilo Arsu v vnovični postopek. Ta ima zanj 30 dni časa. Lafarge Cement trenutno normalno deluje, pravi Sopotnik in dodaja, da “še naprej v skladu z veljavno zakonodajo”.

Zahteva konec sežiga
Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi, je včeraj v pismu Januszu Miluchu, direktorju Lafarge Cementa, zahteval takojšnjo prekinitev sežiga odpadkov. Po Švaganovem mnenju je jasno, da cementarna kljub prepovedi nadaljuje nezakonito početje. “Ali je interes kapitala povozil vsa pravna načela v tej državi in tako opevani Evropi?” 
sprašuje Švagan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.