Slovenija
16 ogledov

Lafarge žalijo, delavci užaloščeni

Lafarge Cement
1/3
Delavci Lafarge Cementa
Ponoči so neznanci z grafiti spet porisali določena območja Zasavja. Delavci Lafarge Cementa so nad dejanji zgroženi in javno pozivajo vse, naj prenehajo.

Neznanci so v noči na 9. marec nekatera mesta v Zasavju znova porisali z grafiti in žaljivimi zapisi glede Lafarge Cementa.

Zaposleni so nad grafiti zgroženi

Zaposleni v družbi Lafarge Cement so nad grafiti zgroženi, saj po njihovem mnenju spodbujajo nestrpnost in ogrožajo človekovo dostojanstvo.

"Grafite razumemo kot napad na dostojanstvo 130 zaposlenih v družbi Lafarge Cement, ki smo nenazadnje del iste lokalne skupnosti. Očitno je, da avtorji takšnih zapisov ne premorejo osnovne mere dostojanstva, pa tudi ne sposobnosti za argumentiran dialog. Prav tako tovrstna dejanja izkazujejo nespoštovanje do lastnine in lastnikom povzročajo stroške, namesto da bi ista sredstva uporabili za bolj plemenite namene," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Naj javno pozoveta k prenehanju"

Pozvali pa so tudi predstavnike Policije, naj čim prej raziščejo zadevo in izsledijo avtorje grafitov. Obračajo se tudi na župana Trbovelj Vilija Trevna in župana Zagorja Matjaža Švagana, "naj javno pozoveta k prenehanju grafitiranja in sovražnega govora ter se zavzameta za konstruktiven dialog s predstavniki družbe Lafarge Cement."

Komentarjev 1
  • Bruselj 18:39 11.marec 2012.

    Seveda pisanja grafitov po javnih površinah ne gre hvaliti, ga je možno pa razumeti: ljudje v Zasavju se počutijo ogrožene in oškodovane zdravja na račun Lafarge Cementa. In povsem jasno je, da se takšni družbeni odzivi pojavijo, ko imajo ljudje ...prikaži več občutek, da se jih ne upošteva in sliši oz. ko občinski poglavarji najamejo varnostnike, zato da občanom, ki jim je mar za zdravje in okolje, na grob način preprečijo udeležbo na občinski seji, za katero poudarjajo, da je "odprta za vse".