Slovenija
25 ogledov

Lahko bi ga pridržali

primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec
Gašpar Mišič. Menedžer, ki hkrati jemlje močna zdravila in pije alkohol. Stanovsko združenje vedenje obsoja.

"Ravnanje je neprimerno za kogarkoli, še toliko bolj za tiste, ki opravljajo poklic menedžerja. Vodstvena vloga od posameznika zahteva višje moralne in etične standarde – od doslednega spoštovanja zakonov in kodeksov do temeljnih pravil dostojnega vedenja. Spodrsljaje, ki jih posamezniku še lahko opravičimo, menedžerju težje. Vodilni namreč postavljajo zgled, njihova ravnanja imajo demonstracijski učinek, zato morajo biti toliko preudarnejša," Sonja Šmuc iz Združenja Manager komentira incident, ki se je v noči na torek pripetil predsedniku uprave Luke Koper Gašparju Gašparju Mišiču. Policisti so ga namreč ujeli pijanega za volanom.

Zgovarja se na zdravila

"Ne želim polemizirati glede izida testa vinjenosti, vendar rezultatu pripisujem tudi dejstvo, da zaradi bolezni že več dni jemljem močna zdravila," pravi Gašpar Mišič, ki so ga policisti pijanega dobili za volanom luškega službenega mercedesa. 47-letni voznik je imel po policijskem poročilu 0,59 miligrama alkohola v litru (mg/l) izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, ker se je neprimerno vedel in bil precej glasen, pa ga bo zaradi kršenja javnega reda obravnavalo še sodišče.

Glede na količino alkohola bi ga lahko policisti odpeljali tudi na streznitev na policijsko postajo.

Skladno z zakonom namreč lahko odredijo pridržanje vsakega voznika, ki napiha več kot 0,52 mg/l. Izjemo lahko naredijo, če ima zagotovljen prevoz ali če ponj pridejo svojci oziroma njegovi najbližji ali če je izkazana verjetnost, da bo šel naravnost domov v posteljo, denimo če je zaloten tako rekoč pred hišnim pragom. Prav to se je zgodilo Gašparju Mišiču, saj ga je policija, potem ko najprej ni upošteval signalizacije, ustavila tik preden je zapeljal v garažno hišo Rezidence Parka Lucija, kjer stanuje.

Dobil bo voznika

"Neljubi dogodek iskreno obžalujem, še posebno ker se mi je tak pripetljaj zgodil prvič. Nikakor ne bi sedel za volan, če ne bi bil prepričan v svoje vozniške sposobnosti," še pravi prvi mož Luke, ki bo po novem dobil profesionalnega službenega voznika.

Komentarjev 5
  • Scott 23:55 10.januar 2014.

    Ne, lahko bi ga, pač pa bi ga morali kot v takem primeru vsakega državljana, vsaj do streznitve.?

  • Lili2 22:16 08.januar 2014.

    Je pa res "škrt", da si po pijančevanju ni mogel poklicati taksija in je pijan ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu. Pa upam da bo tega poklicnega voznika plačeval iz svojega žepa...Med tem ko vsi zategujemo pasove, ne bi bilo ...prikaži večo ravno primerno, da si zaradi neodgovornega obnašanja privošči voznika - NA NAŠE STROŠKE (saj je luka Koper večinsko v državni lasti, ne?) Naj uporablja javni prevoz.

  • Žurnalček 21:13 08.januar 2014.

    Policaje ki ga niso zaprli na disciplinsko !