Slovenija
55 ogledov

Lahko bomo skakali po lužah

dež luža
1/12
Shutterstock
Prihajajoči konec tedna prinaša nove padavine.

Slovensko obalo je danes pobelila toča. Bilo je sončno, iznenada je začelo močno deževati, nato je še okoli pet minut padala toča. 

Gre za neobičajen pojav za to območje, glede na trenutne temperature pa se nekaj centimetrov velike ledene kroglice verjetno ne bodo prav dolgo obdržale.

Dež se vrača

Potem ko smo se že navadili na suhe, skoraj povsem pomladne dneve, se vrača dež. Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo, pogosteje v hribovitih krajih na zahodu. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem in v vzhodnih krajih do 13 stopinj Celzija.

Sobota bo oblačna in deževna. Nekaj več sreče bodo imeli le na vzhodu, kjer bo dopoldne še delno jasno. Drugje po državi, predvsem v zahodni Sloveniji, bo občasno rahlo deževalo. Dež se bo čez dan okrepil in širil proti vzhodu. Meja sneženja bo med 800 in 1.100 metri. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 4, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 7 do 13, v severozahodnih krajih od 3 do 6 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo še deževalo. Meja sneženja se bo malo znižala. V ponedeljek bo sprva večinoma suho, čez dan pa bo ponekod občasno rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna.

Ne parkirajte preblizu morja

Danes med 20. in 23. uro ter jutri med 7. in 11. uro bo plimovanje morja povišano. Pri tem lahko morje poplavi nižje ležeče dele obale.

Vodna gladina na Planinskem polju se je v zadnjih 24 urah znižala za devet centimetrov. V prihodnjih dneh se bo obseg ojezerjenih površin na Planinskem polju ob počasnem zniževanju vodne gladine večinoma ohranjal. Znižuje se tudi gladina Cerkniškega jezera, in sicer približno dva centimetra na dan. Poplavljene površine ob Ljubljanici se zmanjšujejo, ohranile pa se bodo predvidoma do nedelje.

Vremensko napoved lahko spremljate tudi na prenovljenem portalu Vreme.net.

Komentarjev 2
  • Marko Slovenia 12:58 28.februar 2014.

    ADIJO MERKATOR

  • shark111 12:17 28.februar 2014.

    Padala je sodra, ni potrebno vsakega belega zrna, ki pade z neba razglasit za točo, kar se dogaja zadnjih nekaj let, beseda sodra je še vedno v SSKJ- sódra -e ž (ọ̄) padavine v obliki drobnejših ledenih zrn: padala je, ...prikaži več, usula se je;tóča -e ž (ọ́) 1. padavine v obliki večjih ledenih zrn: toča pada, se usuje