Slovenija
17 ogledov

Lahko so presenečenje lige

Največja želja trenerja nogometašev Triglava Siniše Brkiča je pritegniti kranjsk Žurnal24 main
Siniša Brkič. Nogometni trener optimistično zre v prvo prvoligaško sezono Triglavanov po več letih.

Nogomet. Še dva tedna loči nogometne prvoligaše od začetka novega prvenstva. Med njimi bodo po dolgem času spet Triglavani. Pripravo ekipe so zaupali mlademu, 38-letnemu kranjskemu strokovnjaku Siniši Brkiču.

Ugnali Primorje in Domžale
Priprave. Brkič je nekdanji igralec Triglava. Mladinska ekipa je lani pod njegovo taktirko osvojila pokal Slovenije. Triglavani so od začetka priprav odigrali tri prijateljska srečanja. Primorje so ugnali z 2:0, Domžale s 4:2, z Gorico so igrali 1:1. Prvenstvo se začne 17. julija, Triglavani bodo v prvem krogu gostovali pri Mariboru.

Kakšni so vaši cilji?
Obstanek v ligi. Moramo biti realni. Imamo samo štiri igralce, ki so igrali v prvi ligi. Drugi so neizkušeni. Ne poznajo prvoligaškega ritma, se bodo pa morali hitro privaditi. Kot trener sicer verjamem v ekipo, menim, da smo lahko celo presenečenje lige. Smo zelo homogeni. Tehnično znanje posameznikov ni vprašljivo, bolj taktična zrelost. Kam spadamo, bomo lahko bolj realno ocenjevali ob zimskem premoru, zato je najpomembnejše, da do takrat obdržimo stik s preostalimi.

Niste ravno izkušen prvoligaški trener.

Se strinjam, ampak verjamem vase, počutim se sposobnega. Poznam ekipo. V moštvu je nekaj mladih igralcev, s katerimi sem delal že pri mladincih. Ne bi bil prvi mladi trener, ki mu je uspelo. Je pa res, da se še vedno učim, tako kot vsi drugi.

Ste z okrepitvami zadovoljni?
Potrebovali smo še enega pravega napadalca. Kaže, da smo ga v Špeliču dobili. Ker lahko igra tudi v zvezni vrsti, bi nam prav prišel še en napadalec. Iščemo preverjenega strelca. Dodano vrednost. Ne nekoga, ki se bo pri nas kalil, pač pa nekoga, ki nam bo prinesel deset zadetkov. Drugo imamo. V zvezno vrsto smo dobili Pokorna, Ovčino, Krefta, obramba pa sploh ni vprašljiva. Z njo sem zadovoljen. Iz tekme v tekmo smo prepoznavnejši po hitri igri. Rezultati pripravljalnih tekem to dokazujejo.

Verjamem vase, počutim se sposobnega.
Siniša Brkič

Pa je to realna slika?
Meni je važno, da fantje dokazujejo, da so telesno dobro pripravljeni, da zdržijo tak tempo. Pa tudi sicer je lepše, če na tekmah zmaguješ, kot če izgubljaš. Zmage dvigujejo samozavest.

Boste finančno zmogli?

S tem se sploh ne ukvarjam. Verjamem, da bo uprava kluba izpolnjevala finančne obljube. Vsaj do zdaj je bilo tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.