Slovenija
21 ogledov

Lahko vam pošljejo karkoli, če je v njihovi ovojnici

ponudbe J. Z.
Bralka meni, da ji študentski servis ne bi smel pošiljati ponudb za zavarovanje, a tam pravijo, da je vse po črki zakona, dokler so ponudbe v njihovi ovojnici.

"Študentski servis mi je poslal ponudbe za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki jih posreduje neko tretje podjetje, e-Zavarovanja," nas je obvestila bralka, ki meni, da ni prav, da njene podatke posredujejo drugim podjetjem. 

V e-Študentskem servisu so nam pojasnili, da so e-Zavarovanja njihovo povezano podjetje, a hkrati zagotovili, da jim kljub temu podatkov o svojih članih niso posredovali, saj jih ne posredujejo nikomur. So pa izpostavili, da lahko svojim članom pošiljajo komercialne vsebine, saj ti v to privolijo ob vpisu. To je, kot pravijo, "ustaljena praksa med večjimi podjetji“. Ker je pošto, ki jo je prejela naša bralka, odposlal e-Študentski servis, gre za njihovo pošiljko. 

Vsakič morajo spomniti, da je možna odjava

Lahko pa skladno z zakonom posameznik kadarkoli zahteva, da podjetje neha uporabljati njegove osebne podatke za neposredno trženje in na to ga mora podjetje vsakič tudi spomniti. V dopisu, ki ga je prejela naša bralka, je takšno obvestilo tudi zapisano. 

Kadar posameznik meni, da nekdo njegove osebne podatke nezakonito obdeluje, se lahko obrne na informacijskega pooblaščenca. Navadno se sicer izkaže, da je ob kakšni nagradni igri dal svoje podatke in soglasje za njihovo obdelavo, a na to kasneje pozabil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.