Slovenija
19 ogledov

"Lahko zapade od 30 do 40 centimetrov"

Sneg v Sinji Gorici. Anže Zadravec
Do sobote nas čaka še suho vreme. V nedeljo se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo v ponedeljek še okrepile. "Lahko zapade od 30 do 40 centimetrov snega. Vendar ne povsod," nam je dejal dežurni meteorolog.

Ponoči in jutri bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo. Zvečer bo na Primorskem začela pihati šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju 6, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 10 stopinj C, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Lepo vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Glavnina padavin v ponedeljek

V nedeljo bo oblačno, padavine se bodo od jugozahoda razširile na vso Slovenijo. Na Primorskem bo rahlo deževalo, drugod rahlo snežilo.

Podobno vreme bo tudi v ponedeljek. Na Primorskem bo deževalo, v notranjosti države pa snežilo. "Lahko zapade od 30 do 40 centimetrov snega, vendar ne povsod. V Ljubljani lahko zapade od 15 do 25 centimetrov, na Notranjskem mogoče več. Še vedno je vprašljivo, koliko snega bo zapadlo, ker je to še precej daleč. Ne bo pa odveč, če se boste v službo v ponedeljek zjutraj odpravili prej," nam je dejal dežurni meteorolog na Arsu in dodal, da bodo padavine zvečer že ponehale.

Komentarjev 1
  • Scott 06:05 11.januar 2013.

    In zopet bo kriva vlada,oziroma njen predsednik.?O,Slovenija?