Slovenija
10 ogledov

Lahovnik odredil izredni nadzor

Sergej Čas je prek poslanca Jelinčiča dosegel vnovični inšpekcijski nadzor, saj Žurnal24 main
Kamnolomi. Ker je inšpektor prišel v visokem snegu, Lahovnik tokrat odreja nadzor v primernem vremenu.

Semič. Glavni inšpektor in direktor rudarske inšpekcije bosta v treh kamnolomih na vodovarstvenem območju Vrčic in Srednje vasi v najkrajšem možnem času oziroma najpozneje do konca aprila opravila posebni izredni nadzor, je na zahtevek poslanca Zmaga Jelinčiča odgovoril Matej Lahovnik, minister za gospodarstvo.

Tokrat bodo upoštevali vremenske razmere na Gorjancih, je pojasnil Lahovnik, saj so januarski nadzor, kot smo že pisali, opravili v visokem snegu, ko kamnolomi niso obratovali. “Prav zato v poročilu nista bila razvidna dejansko stanje in obseg izkoriščanih površin v omenjenih kamnolomih,” je prepričan Sergej Čas, semiški občinski svetnik, ki je za zdaj z ministrovim odgovorom zadovoljen.

Za uvedbo notranjega nadzora, ki ga Jelinčič zahteva, po Lahovnikovih besedah na podlagi znanih dejstev ni razloga. “Na podlagi tega posebnega izrednega nadzora v primernih vremenskih razmerah se bomo lažje odločili, kako bomo težave s kamnolomi na vodovarstvenem območju reševali v prihodnje,” je dodal Čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.