Slovenija
35 ogledov

Lahovnik: Plača ne sme biti temeljni motiv

Mercator Nik Rovan
Nadzorni svet Mercatorja je sklenil, da bo novega predsednika uprave družbe iskal z neposrednimi vabili kandidatov na pogovore, hkrati pa bodo izvedli tudi javni poziv, ki se bo zaključil 7. maja ob 12. uri.

Kandidati morajo imeti sedmo stopnjo izobrazbe ekonomske, pravne, tehnične ali druge ustrezne smeri, znati morajo dva tuja jezika, od tega enega aktivno, ter pripraviti predstavitev programa dela.

Eden od pogojev je tudi, da mora imeti kandidat najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih ali vodstvenih položajih, od tega najmanj dve leti kot član uprave velike gospodarske družbe. "S tem želimo jasno povedati, da pride kot novi predsednik uprave v poštev le oseba, ki že ima izkušnje z delom v upravi velike gospodarske družbe," je povedal prvi nadzornik največje slovenske trgovske družbe Matej Lahovnik.

"Tudi v letalstvu si ne morejo privoščiti, da bi za krmilo boeinga 747 postavili nekoga, ki ne bi imel ustreznih izkušenj," je dejal Lahovnik in dodal, da je Mercator prevelik in preveč pomemben poslovni sistem. "Samo v Sloveniji ima 12 tisoč zaposlenih, skupaj s tujino jih ima 24 tisoč," je dejal.

Nič še o imenih kandidatov

O imenih možnih kandidatov Lahovnik danes ni želel govoriti, si bo pa prizadeval za to, da si bo lahko novi predsednik uprave suvereno izbral takšno upravo, za katero meni, da je najboljša in v korist družbe. Plača po mnenju Lahovnika ne sme biti temeljni motiv za novega predsednika uprave.

"Mercator je največja gospodarska družba v Sloveniji, je izjemnega pomena tudi za slovensko gospodarstvo in je izziv sam zase, plača tukaj zagotovo ne sme biti temeljni motiv," je dejal.

Pri pogovorih o plači se bodo zato verjetno gibali v sedanjih okvirih, so pa seveda možna tudi kakšna odstopanja, je pojasnil prvi nadzornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.