Slovenija
71 ogledov

Lahovnik, sejalec dvoma o Golobiču

Ksenija Koren (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nespodobno bi bilo, če bi šlo za manever, s katerim bi se vlada ukvarjala sama s sabo.

Matej Lahovnik je z izstopom Zaresu zadal udarec, ki je lahko za mlado stranko usoden. Ker ne gre za prav nič sočutno dejanje do stranke, ki mu je omogočila ministrsko funkcijo, jo lahko ocenimo z boksarskim izrazoslovjem (končno je to šport, v katerem se trenutno uri naš premier).

Zares so do zdaj zdelovali levi in desni krošeji afere Ultra naravnost v glavo, saj so merili v predsednika Gregorja Golobiča. Izstop najbolj priljubljenega člana je lahko za stranko knockout. Zares težko se bo pobrala.

Prvaki drugih strank v koaliciji lahko zato Lahovnika, ko se znova srečajo, z veseljem objamejo. Od tistega, kar bo Zares brez Lahovnika izgubil, bodo pridobili nedvomno vsi: Pahor, Erjavec in Kresalova.

Završalo je. Izstop je zasejal seme dvoma o rehabilitaciji Golobiča po aferi Ultra. Da nikoli ni popolnoma uspela, ima zasluge tudi Lahovnik. Če bi ga takoj nedvoumno podprl, bi se Golobič veliko hitreje in učinkoviteje očistil. Včeraj so bili nekateri v politiki prepričani, da se je Lahovnik točno v tem trenutku za beg iz Zaresa odločil zato, ker naj bi se na dnevni red vrnila Ultra. Tokrat zaradi povezav z Mobitelom.

Ali je vse to res, bomo videli v prihodnjih dneh. Vsekakor pa je Lahovnik politično mrtev, če je njegov včerajšnji manever še ena od številnih zgrešenih koalicijskih potez ukvarjanja s sabo in dvigovanja prahu z notranjimi konflikti, medtem ko je pri reševanju krize vse prej kot odličnjakinja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.