Slovenija
36 ogledov

Lama več kot podvojila dobiček

Titus podjetje Žurnal24 main
Ni krize. V Turčiji uspešno konkurirajo 35 tisoč tujim podjetjem; prodaja letos večja za desetino.

“Prodaja je za več kot deset odstotkov večja kot v istem obdobju lani. Rast ustvarjamo predvsem z novimi izdelki in na trgih zunaj Evropske unije,” razkrivajo v dekanski Lami, ki izvozi 90 odstotkov svojih izdelkov. Njihovo okovje v pohištvo vgrajujejo v 60 državah, eden od najpomembnejših kupcev je Ikea, četrti največji trg za njihove proizvode pa je turški. Na njem so prihodke v zadnjih treh letih več kot podvojili. S predstavniki turških kupcev so nedavno že tretjič organizirali večdnevno srečanje, ki se ga je udeležilo 30 predstavnikov 15 največjih proizvajalcev pohištva. “Turški trg je velik, blagovna menjava med državama se približuje pol milijarde evrov, glede na možnosti pa je še vedno skromna. Slovenska podjetja so znana po kakovosti, je pa ta trg zelo zahteven; na njem deluje približno 35 tisoč tujih podjetij,” konkurenčnost okolja razlaga Milan Jazbec, veleposlanik Slovenije v Turčiji.

Tudi investirajo

“Eden od naših najpomembnejših strateških ciljev je še naprej povečevati produktivnost, da bi se uspešno kosali s konkurenčnimi podjetji iz Nemčije in Avstrije,” napovedujejo v Lami, v kateri so v zadnjih treh letih za nove izdelke v strateških segmentih in za širjenje proizvodnih zmogljivosti investirali deset milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.