Slovenija
35 ogledov

Lampiončki: pričakujejo 10 tisoč ljudi, za varnost bo skrbelo sto varnostnikov

LampionČki rockali Maribor Franci Vranetič
Organizatorji na študentski prireditvi Lampiončki, ki bo potekala v torek, pričakujejo deset tisoč ljudi. Kako bo po smrtih treh mladih, ki so po tem, ko so se zabavali na študentskih zabavah, utonili v Dravi, poskrbljeno za varnost?
V torek bo v Mariboru potekal tradicionalni zaključek študijskega leta Lampiončki 2016. Organizatorji, Študentska organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) na dogajanju, ki bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto ter na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, v študentskem naselju Gosposvetska, pričakujejo okoli deset tisoč obiskovalcev.
LampionČki rockali Maribor | Avtor: Franci Vranetič Franci Vranetič


V letu in pol po zabavah v Mariboru umrli trije študenti

Po treh smrtih študentov, ki so po tem, ko so se zabavali v Mariboru, utonili v Dravi, se odpira vprašanje varnosti. Povezav med fanti naj ne bi bilo, vsi trije pa so bili opiti, pri dveh pa so našli tudi psihoaktivne snovi.
 
domen | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po napovedih organizatorjev bo za varnost prireditve čez dan in za večerno dogajanje skrbela profesionalna varnostna služba, kar šteje okoli  sto varnostnikov. Ob varnostni službi bodo za varnost obiskovalcev skrbele tudi enote reševalcev, gasilcev in policije.

"Apeliramo na mlade in vse ljudi, ki se želijo zabavati, da ne uživajo substanc sumljivega porekla, da so pozorni na druge, ki so z njimi, vsako sumljivo nejasnost pa naj obvezno javijo organizatorju oz. izven prizorišča obvezno pokličejo pristojne organe," opozarjajo na ŠOUM.

Policija: ne točite alkohola mladoletnim in vinjenim

LampionČki rockali Maribor | Avtor: Franci Vranetič Franci Vranetič
Policija bo izvajala poostren nadzor na območju Gosposvetske ter okoliških območij. "Policija bo zagotavljala v povezavi s to prireditvijo javni red in mir ter s tem izvajala ukrepe za varnost ljudi in premoženja, tako na prireditvenem prostoru kakor tudi na širšem vplivnem območju prireditve,"  so sporočili s Policijske uprave Maribor. Nadzor in prisotnost policistov bosta okrepljena predvsem na območju Gosposvetske ceste ter okoliških ulic oziroma območij. Policija je bližnje gostinske lokale pozvala, da svoje aktivnosti prilagodijo dogodku, predvsem pa, da ne prodajajo alkoholnih pijač mladoletnim osebam in vinjenim skupinam.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • vzev 13:33 16.maj 2016.

    Ja, najboljše da se uvede, da lahko greš samo v službo in nato takoj domov. Alkohol strogo prepovedati. Prepovedati čisto vse zabave, ker se lahko komu kaj naredi. Ne razumem tvojega neumnega razmišljanja.

  • zdrej 12:00 16.maj 2016.

    Najboljše bi bilo, da se postavijo količki in trak/ovi vzdolž cele obale od elektrarne do dvoetažnega mosta, ter 10 ljudi, ki se bodo sprehajali in pregledovali spremembe. Gasilci pa naj imaj čoln že kar v reki kot požarno stražo.

  • Žurnalček 16:12 15.maj 2016.

    Dobite poročilo v torek .