Slovenija
26 ogledov

Lani aktiven (le) en od treh lobistov

Franci Zavrl Anže Petkovšek
Izmed trenutno vpisanih 59 lobistov, je v preteklem letu lobirala (le) tretjina. Katerih lobiranj je bilo največ in kateri izmed lobistov je največ lobiral, v Komisiji za preprečevanje korupcije še ne želijo povedati.

Lobisti, vpisani v register lobistov, so morali Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) do 31. januarja poročati o svojem delu v preteklem letu. Iz njihovih poročil pa je razvidno, da je lobiralo 20 lobistov, ostali pa te dejavnosti v preteklem letu niso izvajali.

Katerih lobiranj je bilo največ in kateri izmed lobistov je največ lobiral, v komisiji še ne želijo povedati. Kot pojasnjujejo, bodo to celostno pojasnili na novinarski konferenci, ki jo bodo sklicali v naslednjih tednih. Še pred tem mora namreč komisija obdelati vse relevantne podatke iz poročil.

KPK ugotovila večja razhajanja

Je pa komisija pri primerjavi podatkov iz poročil in podatkov, ki jih morajo o stikih z lobisti komisiji poslati lobiranci, ugotovila večja razhajanja. Komisija se zato v okviru svojih zakonskih pristojnosti začela preverjati prejete podatke, v primeru ugotovljene kršitve zakonskih določb pa bo zoper lobirance uvedla prekrškovne postopke.

V register lobistov, ki ga vodi komisija, je trenutno vpisanih 59 lobistov. Med bolj znanimi imeni so na seznamu Nevenka Črešnar Pergar, Milenko Šetinc in Franci Zavrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.