Slovenija
27 ogledov

Larry, večni plejboj

Larry Laffer – neroden štiridesetletnik v obleki, ki poskuša (večinoma neuspešno
1/2
Žurnal24 main
Larry Laffer. Pohotni štiridesetletnik iz videoigre se je od leta 1987 vidno pomladil.

Na obzorju naj bi bila izdelava nove videoigre Leisure Suit Larry. Zadnja videoigra večnega pohotneža Box Office Bust, ki v svojih štiridesetih ostaja že več kot dve desetletji, je izšla pred slabima dvema letoma. Kdo od vas se kot otrok ni poskušal prebiti skozi vprašalnik prve igre Larryja, kjer si moral z znanjem dokazati svojo polnoletnost? Iznajdljivejši so seveda vedeli, da se lahko mimo vprašalnika prebiješ, če pritiskaš tipki Alt in X.

Virtualni avanturist
Larry Laffer se je prvič pojavil v videoigri Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards leta 1987, remake so izdali štiri leta pozneje. Gre za avanturistično videoigro, ki je bila na voljo za Atari, Amigo, PC in še za nekaj drugih konzol.

Zaradi svoje (sicer cenzurirane) erotične narave pa je bila izjemno priljubljena. V prvem Larryju sicer ni bilo kaj dosti manevrskega prostora – obiskal si lahko bar Lefty's, kazino, hotel, trgovino in sobo prostitutke nad barom. Tudi interakcija je bila zelo omejena in preprosta – od talk to man (govori s človekom) do open door (odpri vrata).

Od črnih do rjavih las
V petem delu (Passionate Patti Does a Little Undercover Work (1991)) Larry dobi malce sodobnejšo grafično podobo. V vsakem naslednjem nadaljevanju pa postaja Larryjeva fizična podoba vedno bolj izrazita. Če je bil vse do leta 1996 (Love for Sail!) črnolasec, je v Magna Cum Laude (2004), na voljo tudi za platformi xbox in playstation 2, rjavolasec, kakšno desetletje mlajši in igra prvič dobi oznako 18+ oziroma le za polnoletne prav na vseh celinah. Zadnjo Larryjevo uspešnico Box Office Bust, na voljo tudi za playstation 3 in xbox 360, pa lahko v Nemčiji igrajo vsi, stari nad 12 let, v Avstraliji nad 16, v Veliki Britaniji pa očitno niso popustljivi in so ji spet prilepili oznako samo nad 18. Verjeli ali ne, Larry (Lovage) je tokrat ne več kot 20 let stari nečak originalnega Larryja, kritiki pa so videoigro dobesedno raztrgali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.