Slovenija
10 ogledov

Laščani pokazali dobrodelno plat

Pogorišče
1/3
Osebni arhiv družine Lapornik
Ta teden obeležujemo teden solidarnosti. V Laškem so prav zdaj zaključili s solidarnostno akcijo zbiranja pomoči za družino Lapornik, ki je v požaru izgubila vse svoje imetje.

Solidarnostna akcija je potekala na področju občine Laško v delu KS Laško in KS Marija Gradec ter v sosednji občini Štore. "Akcija je lepo uspela in smo z njo zadovoljni. Z akcijo zbiranja pomoči smo želeli ublažiti stisko družine, ki se je zaradi udara strele na gospodarskem poslopju in škode, ki jo je povzročil nastali požar, znašla v težki situaciji," je ob tem dejal Vlado Marot, sekretar območnega odbora RK Laško.

To je letos že tretja solidarnostna akcija za pomoč ob nesrečah. Pred tem so Laščani pomagali tudi družini Rižnar iz Strenskega nad Rimskimi Toplicami in družini Povše iz Žebnika nad Radečami. Poleg tega so uspešno odpravili posledice lanskoletnih poplav. V tokratni akciji je 207 darovalcev prispevalo 8.148 evrov, nekateri pa so pomagali tudi z materialnimi dobrinami.

Komentarjev 1
  • izRODEk 21:19 02.november 2011.

    Me zanima, koliko je kaj primaknila občina Laško: Ko gre za kakšne vaške gasilske veselice, ni problema za par tisoč evrov. Še posebej, če se da takšno veselico izrabiti za promocijo homofobne stranke NSi, a ne da, gospod Senica? Vi ...prikaži veči boste že vedeli, kako to gre, kajneda?Drugače pa super, zelo vesel, da so še dobri ljudje, ki so pripravljeni nesebično pomagati.