Slovenija
319 ogledov

Lastni ležalniki prepovedani

slovenija 26.06.13. portoroz, plaza, lezalnik, morje, obala, foto: suzana kos Suzana Kos
Plaže. Ni vstopnin, prhanje zaračunajo.

"Zdaj ko so ukinili pobiranje vstopnin na plaže, obirajo ljudi na druge načine prav na vsakem koraku. Za ležalnik zaračunajo pet evrov, za senčnik prav tako, pol evra je treba plačati za tuširanje, plačati je treba tudi parkiranje ... Ker se stroški za eno kopanje res naberejo, sem želela na plažo Hotelov Bernardin prinesti svoj ležalnik, a so me z njim takoj nagnali ven," je ogorčena Portorožanka D. C. Dodaja, da je ob vsem prav bizarno, da izposojene plažne pripomočke gostom poberejo ob 18. uri, ker se takrat plaža uradno zapre.


Upravljalci vztrajajo

Na plažah, ki jih upravljajo Hoteli Bernardin (sem spada tudi plaža v Simonovem zalivu v Izoli), so cene enotne, višje so le na plaži pod Grand hotelom Bernardin, kjer je za najem senčnika ali ležalnika treba plačati dvakrat več, torej po deset evrov. "Vložili smo v kakovostno plažno opremo, s katero lahko zagotovimo varnost obiskovalcev, zato ne priporočamo prinašanja lastnih senčnikov in ležalnikov, na kar goste prijazno opozorimo. Hotelskim gostom in dnevnim obiskovalcem na kopališčih zagotavljamo red, varnost in čistočo ter vso drugo kakovostno infrastrukturo in ponudbo," odgovarjajo upravljalci.

Ne za tuš, pač pa za WC

Tudi na osrednji portoroški plaži je kopalcem prepovedana uporaba lastnih senčnikov in ležalnikov. "Tako predpisuje veljavni kopališki red; naši senčniki so privezani in zaradi varnosti dodatno ustrezno pritrjeni," poudarja Alen Radojkovič, član uprave piranskega javnega podjetja Okolje, ki upravlja največjo plažo pri nas. Pripomoček je mogoče najeti za pet evrov, tuširanja ne zaračunavajo, je pa treba plačati pol evra za uporabo stranišča.

Komentarjev 4
  • erikkk 10:59 27.junij 2013.

    Če je obala 50m od vsakogar, potem si lahko tud vsak prinese svoj ležalnik na nevtralno cono ...Inšpekcija bi take in drugačne domislice morala odpravit, ob nupoštevanju pa visoko kaznovat.

  • rogixl 10:29 27.junij 2013.

    Mene itak ne bodo videli. Turčija je zakon, kjer jim ne pride na pamet da bi ti zaračunali ležalnik in WC.

  • NeAnonimni 10:27 27.junij 2013.

    Iz ljubljane imamo približno enako daleč hrvaško morje! in verjemite, lepo mi je tam.