Slovenija
22 ogledov

Lastnika igrata pingpong z delavci

Po dveurnem uporu so se delavci Prevent Globala mirno vrnili na svoja delovna me Žurnal24 main
V ozadju naj bi bil posel s VW.

“Predsednik uprave Ivan Majcen je delavcem obljubil plače in boljše čase. Ostajam skeptičen,” pogovor za zaprtimi vrati Preventove šivalnice razkriva Vlado Zorman, prvi sindikalist Prevent Globala. “Igrajo se pingpong s 1300 delavci. Ker se dva lastnika ne moreta dogovoriti, bodo delavci izgubili delo,“ dodaja Anton Rozman, generalni sekretar Sindikata tekstilne in usnjarsko predelovalne industrije Slovenije.

600 delavskih upornikov
Spontan upor, ki se ga je danes dopoldan na dvorišču največjega koroškega tekstilnega podjetja udeležilo okrog 600 zaposlenih, ni prinesel ničesar. Za protest so se delavci odločili, ker pred vrati tovarne že od ponedeljka čakajo tovornjaki, ki jih je poslal Prevent Dev, ki želi odpeljati material za šivanje prevlek.

Zato so danes zahtevali pojasnila od uprave. “V drugih časih so pošiljali ne vem koga, da so prestrašili ljudi, sedaj pa nam pošiljajo tovornjake,” pravi Lojze Raško iz ZSSS Koroška, ki obljubam ne verjame. “Če 18. ne bo plače, 19. stavkamo. Ne zahtevamo nič drugega kot delovna mesta in plačilo za svoje delo,” še dodaja Raško.

Jeza zaradi "ukradenih" poslov
Kot smo izvedeli, je Prevent Devu, 45-odstotnemu lastniku Prevent Globala, prekipelo, ker naj bi Ivan Majcen mimo njih želel pridobiti posel s Volkswagnom.

Zanj Prevent Global šiva avtomobilske prevleke, a naj bi moral Prevent Devu za posredovanje plačevati 22 odstotkov provizije. Prevent Dev (lastnik Nijaz Hastor) je zahteval odpoklic Ivana Majcna do pretekle nedelje, ki pa ga nadzorniki niso razrešili, zato Prevent Dev namerava preseliti proizvodnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.