Slovenija
47 ogledov

Laura navdušena nad angleščino

Laura Bush in Barbara Miklič Türk sta se sprehodili po Narodni galeriji.
1/14
Žurnal24 main
Soproga ameriškega predsednika Laura Bush si je ogledala razstavo slovenskih impresionistov in prisluhnila debati mladih o prostovoljnem delu.

Soproga ameriškega predsednika Laura Bush si je v sklopu damskega programa v družbi soproge slovenskega predsednika Barbare Miklič Türk in zaročenke predsednika Evropskega sveta in slovenskega premierja Urške Bačovnik v Narodni ogledala razstavo slovenskih impresionistov, nato pa je prisluhnila debati mladih o tem, ali bi moralo biti prostovoljno delo pogoj za zaključek srednje šole. Soprogo predsednika Georgea Busha je še posebej navdušila angleščina mladih debaterjev, spregovorila pa je tudi o prostovoljnem delu v ZDA, kjer o tem, ali naj bo prostovoljno delo v srednji šoli obvezno ali ne, odločajo na lokalni ravni. Medtem sta zaročenka predsednika vlade Janeza Janše Urška Bačovnik in soproga predsednika Evropske komisije Margarida Sousa Uva Barroso obiskali onkološki inštitut, kjer sta si ogledali center za bolezni dojk.

Barbara Miklič Türk in Urška Bačovnik sta pred tem v sklopu obiska, za katerega so veljali strogi varnostni ukrepi, za Lauro Bush in soprogo predsednika Evropske komisije priredili kosilo v Vili Podrožnik, po koncu obiska pa so se dame pridružile svojim soprogom na Brdu pri Kranju, kjer so imeli na programu ogled nastopa jahalne šole Kobilarne Lipica. Zakonca Bush sta potem z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana odpotovala v Nemčijo, ki je naslednja postaja enotedenske evropske turneje ameriškega predsednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.