Slovenija
660 ogledov

Lavrič: "Nekoga bo to drago stalo"

Pristojni organi po mnenju Janka Lavriča, direktorja podjetja Otrino, "preprosto Žurnal24 main
Igralnica je začela delovati, Unpis pa bo preveril, ali spoštujejo zakone. Prejšnja jih ni.
"Koncesije nimamo, ker sem prepričan, da je ne potrebujemo. Obiskovalci naših spletnih strani pridejo do nagrad samo z znanjem in lastno iznajdljivostjo. Sreča nima prav nič s tem," je suvereno zatrdil Janko Lavrič, direktor podjetja Otrino, ki je spet zagnalo spletno stran Igralnica.si, in dodal, da organi pišejo banalne zakone, razlike med angleškima terminoma 'gaming' in 'gambling' pa ne poznajo.

 

V stečaj ali ne? Seveda ne!

"Ker smo v podjetje do zdaj vložili že 8,5 milijona evrov, potrebujemo ustrezno (oboroženo) varovanje," pravi Lavrič. Družba, ki so jo najprej najeli, svojega dela ni opravljala vestno, zato so jo zamenjali. Zaradi prekinitve pogodbe je prišlo do tožbe, ki se je končala s poravnavo v znesku nekaj manj kot deset tisoč evrov. A družba je hkrati sprožila stečajni postopek. Ta je bil neupravičen, pravi Lavrič in dodaja, da je to potrdilo tudi višje sodišče v Ljubljani, ki ga je zavrglo.

Igralnica številka 2
"Na začetku junija je začela delovati nova igralnica na popolnoma novem sistemu, a tokrat brez iger na srečo,"
je razložil Lavrič. Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo (Unpis) smo zato povprašali, ali so s tem seznanjeni. V odgovoru so zapisali, da gre sicer za novo informacijo, bo pa urad "v postopku nadzora podrobno preveril sedanji način in pogoje sodelovanja in v primeru kršitve v smislu prirejanja iger na srečo brez dovoljenja oziroma koncesije ukrepal v skladu z zakoni".

Lavrič je še dejal, da so vso škodo, ki je nastala, spremljali, in da bodo, ko bo njihov prav potrjen, zahtevali njeno povrnitev.

"Iščemo pravico"

Unpis je družbi Otrino konec lanskega leta izdal odločbo o prepovedi prirejanja iger na srečo, saj ni imela koncesije. "Inšpektorji so program v 38 minutah preizkusili in ugotovili, da gre za igre na srečo," je potrdil Lavrič in dodal, da so se na odločbo pritožili, a ji na drugostopenjskem organu, ministrstvu za finance, niso ugodili.

 
 

Sprožili smo upravni spor, a zaradi počasnega slovenskega sodnega  sistema še nismo prišli na vrsto.

 
Lavrič je zato spletno stran umaknil in (kot je bilo naročeno v odločbi) vsem, ki so do takrat vplačali igre, denar vrnil. Hkrati je družba Otrino sprožila upravni spor s tožbo na ljubljanskem upravnem sodišču, ki pa postopka še ni končalo. "Če pravici ne bo zadoščeno na slovenskem sodišču, smo se ponjo pripravljeni odpraviti tudi na Evropsko sodišče," je o svojem prav prepričan Lavrič.
Komentarjev 1
  • mari91 11:08 16.junij 2016.

    hello Dr lavric it is really important what you are saying