Slovenija
15 ogledov

Lažje bodo parkirali

Dela na Župančičevi so v času lepega vremena prejšnji teden hitro napredovala. ( Žurnal24 main
Investicija. Osemdeset tisočakov za 90 parkirišč na Hujah in Planini.

Stanovalci Župančičeve ulice na Hujah bodo do srede meseca dobili skoraj 50 novih parkirišč. Konec maja se bo začela tudi gradnja v Ulici Janeza Puharja in na Gogalovi ulici. Nove parkirine površine naj bi v obeh soseskah precej omilile stisko.

Spomnimo
Stanovalci Župančičeve ulice so se s pomanjkanjem parkirišč še zlasti soočili po novem letu, ko je mestna uprava na velikem javnem parkirišču na Hujah – tik pred vhodom v mestno jedro – uvedla parkirnino. Deležna očitkov je hitro napovedala gradnjo nadomestnih površin, s ciljem, da bi na vsako stanovanje v Župančičevi ulici zagotovila vsaj eno parkirišče.

Reševanje stiske

Nova pridobitev
Osemdeset tisoč evrov bo občina namenila gradnji novih parkirišč na Župančičevi in Gogalovi ulici ter Ulici Janeza Puharja.
Skupaj naj bi pridobila 88 parkirišč, 48 na Hujah, 10 v Ulici Janeza Puharja in 30 na Gogalovi ulici.
V Župančičevi ulici je 96 stanovanj.

V soseski so začetek del težko pričakali. "Nekako smo se znašli," je dejala stanovalka in pozdravila gradnjo. Se pa odkrito boji, da občinski cilj ne bo dosežen in da bo med stanovalci prihajalo do sporov. Novih parkirišč bo namreč dvakrat manj kot stanovanj, pa tudi enakomerno posejana ne bodo. Pred nekaterimi vhodi jih bo več, pred drugimi manj.

Negotov je tudi podžupan Igor Velov. Opozarja, da so na Župančičevi ulici prvotno načrtovali 16 parkirišč več, pa so izpadla, ker se občina, kot pravi Velov, z lastnikom ni uspela dogovoriti o odkupu potrebnega zemljišča. Upa, da bodo površine tudi brez teh 16 zadoščale, v nasprotnem primeru bodo poiskali še kakšno rešitev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.