Slovenija
21 ogledov

Lažje do zaposlitve

Državna sekretarka Anja Kopač Mrak si ni upala napovedati, koliko izbranih proje Žurnal24 main
Subvencije. Za zaposlitve invalidov, Romov, migrantov in drugih ranljivih skupin osem milijonov evrov.

Prihodnje leto bomo dobili 163 novih delovnih mest za tiste, ki težje dobijo zaposlitev. Gre za invalide, starejše od 50 let, ženske na podeželju, zasvojence, Rome, bivše kaznjence, iskalce prve zaposlitve, ljudi s poškodbami glave, migrante, begunce in druge.

Počrpali že več kot pol

Zakon o socialnem podjetništvu. Je trenutno v parlamentarni proceduri. Na MDDSZ predvidevajo, da bi lahko začel veljati že spomladi.
Črpanje. MDDSZ je v zadnjih treh letih iz EU počrpal 238 milijonov od 413 milijonov evrov, ki so na voljo do leta 2013.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) je namreč na razpisu, s katerim želi spodbujati enake možnosti in socialno vključenost ranljivih skupin na trg dela, izbralo 15 od 72 prijavljenih projektov, v katere bo sicer sprva vključenih približno dva tisoč ljudi. Novonastala podjetja se bodo ukvarjala s pranjem posode za večkratno uporabo, vnovično uporabo odpadkov, pomočjo gospodinjstvom z majhnimi otroki ali starostniki in invalidi, popravljanjem rabljenih oblačil in izobraževanjem. MDDSZ jim bo razdelilo osem milijonov evrov, ki jih je pridobilo pretežno iz Evropskega socialnega sklada.

Posamezno podjetje bo dobilo od 230 tisoč do milijon evrov. Projekti bodo trajali od dve do štiri leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.