Slovenija
39 ogledov

Lažje kolesarjenje po štirih občinah

Kolesarska steza Kranj–Naklo, ki je bila asfaltirana konec leta 2009, se je dobr Žurnal24 main
Table za kolesarje. Do oktobra naj bi zrasle v Kranju, Šenčurju, Naklem in Cerkljah na Gorenjskem.

V Kranju naj bi do oktobra postavili več informativnih usmerjevalnih tabel za kolesarje. Gorenjska prestolnica se bo s tem vključila v širši projekt Brezmejna doživetja narave, v katerem bodo sodelovale še tri sosednje občine, kranjska pa bo vanj vložila več kot 20 tisoč evrov.

“Mestna občina Kranj se je v projekt vključila zato, ker si je s tem zagotovila državno in evropsko sofinanciranje ureditve kolesarske poti Kokrica–Naklo,” pravijo pri mestni upravi. Na območju kranjske občine naj bi bilo sedem večjih in manjših tabel, stale pa bodo tudi ob manj prometnih lokalnih in gozdnih cestah v širši okolici Udin boršta in morebiti tudi Trbojskega jezera. V projektu sicer sodelujejo tudi občine Naklo, Cerklje na Gorenjskem in Šenčur.

Že v pripravi
Projektno nalogo za enotni označevalni sistem so zaupali Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj. V pripravi sta projektna naloga in razpisna dokumentacija za grafično podobo in postavitev ter ureditev kolesarskih počivališč.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:39 13.november 2011.

    Lepo , vendar naj ob sezoni kmečkih del, ravno ta odsek poti prisilijo traktoriste v pometanje nanešene zemlje za seboj.!