Slovenija
52 ogledov

Lažnive karte, planeti, številke ...

Žurnal24 main
Vedeževalci. Preverili smo točnost njihovih napovedi za leto 2010. Najbolje pri politiki, porazno pri gospodarskih napovedih.

Pri napovedovanju dogodkov v letošnjem letu se vedeževalci niso izkazali. Najbolj so se ušteli pri gospodarstvu.

Vedeževalka Nuša je pred enim letom za Žurnal24 napovedala, da “se v drugi polovici leta obeta upad brezposelnosti in boljše obdobje za zaposlovanje”. Podobno je z vpogledom v tarot, astrološke in angelske karte napovedala tudi ekipa DKS. Brezposelnost v drugi polovici leta namreč ni padla, ampak se je število brezposelnih zvišalo za 5.644.

Gospodarski optimizem
“Tudi večji se bodo pobirali od recesije. Za poslovnost, gospodarstvo, borzništvo in bančništvo bo leto 2010 pravo,” je napovedal Danijel Šmid – Danny. Medtem pa so šli v stečaj Vegrad, Tom, Gradis Celje, insolventna pa sta tudi Merkur in SCT, ki bosta šla v stečaj, če prisilna poravnava ne bo uspela. Tudi za bančništvo in borzo letošnje leto ni bilo dobro. NLB konec leta pričakuje do 120 milijonov evrov izgube, borzni indeks SBI Top pa je padel za 16 odstotkov.

Napovedali so tudi, da Tina Maze na olimpijskih igrah ne bo uresničila pričakovanj. Tina si je želela dve medalji in ju tudi osvojila. Petri Majdič so napovedali srebrno, dobila pa je bronasto medaljo.

Predvidljivi politiki
Najmanj so se zmotili na področju politike. Vedeževalka Nuša je napovedala večjo podporo Janezu Janši, a tudi, da se bo premier Borut Pahor znašel v težkih preizkušnjah predvsem v prvi polovici leta. To je Pahor okronal z potrditvijo arbitražnega sporazuma na referendumu, v drugi polovici leta pa ga je zadela afera Dimic in težave z uveljavitvijo pokojninske reforme.

Numerologinja Lili Sorum pa za leto 2010 ni dala niti ene konkretne napovedi, ki bi jo lahko preverili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.