Slovenija
18 ogledov

LDS brez kandidata za župana

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Lista. Nosilec liste bo Slavko Ziherl. Podpirajo Zorana Jankovića – kot pravijo, brez dogovora.

Mestni odbor LDS se bo na lokalnih volitvah potegoval le za čim več mest v mestnem svetu in svetih četrtnih skupnosti, svojega županskega kandidata pa ne bodo imeli. Po besedah predsednika stranke Aleša Zalarja namreč pričakujejo, da se bo boj bil med listami, med kandidati pa ne, ker obstaja “velika premoč enega kandidata”. LDS bo tako podprla Zorana Jankovića. Zalar je zanikal, da bi z njim sklenili kakšen dogovor. “Do zdaj je izvajal program, ki ga je sicer predstavil kot program njegove liste, a je v veliki meri povzemal vsebine programa LDS,” je dejal Zalar.

Svetniški kandidati
Slavko Ziherl, nosilec liste LDS, je dodal, da so svetniki LDS Jankovića v tem mandatu podpirali v 80 odstotkih in da verjame, da “lahko skupaj storijo veliko dobrega”. Koliko svetnikov si LDS želi v mestnem svetu, Zalar ni želel povedati (zdaj so trije). Je pa naštel nekatere kandidate z liste: Slavko Slak, Barbara Rajgelj, Sonja Kralj Bervar, Jožef Kunič, Bojko Bučar, Marija Ana Šalehar Stupica, Božidar Flajšman in Darko Štrajn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.