Slovenija
17 ogledov

LDS hvaležna papežu

null Žurnal24 main
V LDS se zahvaljujejo papežu za podporo zakonu o izbrisanih.

Nova veleposlanica Slovenije v Vatikanu Maja Marija Lovrenčič Svetek je 22. oktobra papežu Benediktu XVI. izročila poverilna pisma, papež pa je takrat izrazil zadovoljstvo nad sprejetjem zakona o vprašanju izbrisanih. 

V Liberalni demokraciji Slovenije pravijo, da niso pričakovali takšne spodbude iz Vatikana. "Zlasti zaradi dosedanjega molka slovenske RKC in nasprotovanja političnih strank, ki se na njo sklicujejo," je v sporočilu zapisal Anton Anderlič. "Zato smo ga toliko bolj veseli in smo papežu Benediktu XVI. hvaležni za podporo zakonu o izbrisanih."

Prijazne besede so po besedah Anderliča dobrodošle. "S tem bo RKC prispevala tudi k temu, da se bo ta tema umaknila z dnevnopolitičnih razprav in da bo prenehala razdvajati javnost, " je prepričan Anderlič.

Papež je ob predaji poverilnega pisma dejal: "Z zadovoljstvom sem sprejel novico o sprejetju zakona o vprašanju tako imenovanih izbrisanih, ki so se v mnogih primerih znašli v zelo težkem položaju. To je pomemben korak naprej v procesu iskanja rešitve za ljudi, ki so izgubili pravico do stalnega prebivanja, zaposlitve in zdravstvenega zavarovanja. Spodbujam vas, da nadaljujete v tej smeri in upam, da bomo skupaj ublažili njihovo trpljenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.