Slovenija
4 ogledov

LDS: Novi proračun je stara zgodba

Mojca Novak in Boris Dular pravita, da se pri proračunu 2010 skoraj v celoti pon Žurnal24 main
Pred sejo. LDS opozarja na nerealno napihnjen proračun 2010 ter prenos obveznosti in naložb naprej.

Še bolj kot napihnjenost dozdajšnjih proračunov in zato pičla realizacija prihodkov je bila usodna potrošnja čez vse meje, ki je imela za posledico izjemno velik prenos neplačanih obveznosti v naslednja leta, o novomeških občinskih proračunih v mandatu novomeškega župana Alojza Muhiča menijo v mestnem odboru LDS.

“V letošnje leto je bilo tako prenesenih kar 12 milijonov evrov neplačanih obveznosti, kar ob dejstvu, da bo realizacija proračuna letos največ 32 namesto 42 milijonov evrov, pomeni skoraj 40 odstotkov proračuna,” pravi Boris Dular.

Ker se je trenutno nabralo že skoraj sedem milijonov evrov neplačanih letošnjih obveznosti, jih, kot pravijo, podatek občinske uprave, da bo ta znesek ob koncu leta le okoli pet milijonov evrov, ne prepriča. “Znesek bo velik najmanj dvakrat toliko, če ne še večji, saj ne vemo, kakšne so še obveznosti, ki bodo zapadle v plačilo v naslednjem letu,” meni Mojca Novak iz LDS. Dodaja, da občina iz leta v leto prenaša tudi določene strateške naložbe, kot sta Cerod II in centralna čistilna naprava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.