Slovenija
30 ogledov

LDS pred spremembami

Kavčič je o odločitvi za kandidaturo premišljeval dalj časa. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Koalicijska LDS se bo tik pred referendumom odločala o morebitnem novem vodstvu stranke, saj je za konec maja napovedan njen redni kongres.

"Verjamem, da bo Katarina Kresal ostala na mestu predsednice stranke, hkrati pa ne verjamem, da bi v primeru izvolitve novega vodstva LDS izstopila iz koalicije," nam je podal svoje mnenje Anton Anderlič iz LDS. Dodal je še, da odgovorne stranke ne dvignejo rok od odgovornosti, ki jo imajo.

Medtem se za najresnejšega kandidata za prevzem LDS pojavlja Blaž Kavčič, ki pravi, da o mestu predsednika stranke poglobljeno razmišlja. "Trenutno bi težko komentiral karkoli v zvezi s tem. Do petka bom sporočil, ali se bom odločil za kandidaturo," pravi Kavčič. Namigovanja, da bi LDS lahko z novim vodstvom tudi spremenila svojo vladno politiko, nam Kavčič ni želel ne potrditi ne zanikati. "O tem ne želim govoriti pred petkom. Ko se bom odločil, bom v zvezi s tem tudi podal svoje mnenje," nam še pove.

Predsednica izvršnega odbora stranke Zdenka Cerar pravi, da "bo zanimivo, glede na to, da je v igri več kandidatov". Predsednik sveta LDS Aleš Gulič pa je o morebitni zamenjavi šefinje LDS dejal, da ne vidi razloga, zakaj bi jo zamenjali, saj gre po njegovem mnenju za osebo, ki kljub vsemu z vso odločnostjo vztraja pri svojih stališčih.

Nepovezani poslanec Franc Žnidaršič o morebitni zamenjavi vodstva LDS meni, da bi v tem primeru prej šlo za predvolilno potezo kot pa za miniranje obstoječe vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.