Slovenija
12 ogledov

"LDS ščiti korupcijo"

Katarina Kresal. Anže Petkovšek
Tanko: zaščita korupcije in klientalizma preko stranke LDS v prvem planu vladnih prioritet. LDS: Tanko je zadnji, ki lahko govori o standardu obnašanja v politiki.

Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, meni, da je podporo sveta stranke LDS svoji predsednici Katarini Kresal mogoče razumeti, da v prvi plan prioritet delovanja vladne koalicije stopata zaščita oziroma podpora korupciji in klientelizmu.

Spomnimo: svet stranke LDS je včeraj izrazil podporo Kresalovi, ki je odšla po zaupnico. Vzrok za to je bilo mnenje protikorupcijske komisije o najemu stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada – to naj bi ustrezalo definiciji korupcije. Dan pred tem se je negativno o najemu izreklo tudi računsko sodišče.

Premier Borut Pahor se je po mnenju Tanka s prvotno zavrnitvijo ponujenega odstopa Kresalove osmešil. Nekdanja notranja ministrica pa je po besedah poslanca vršila pritisk na protikorupcijsko komisijo, ki pa mnenja ni spremenila. Kresalovo je sicer označil tudi za "glavnega kadrovika" vlade.

Zadnji, ki lahko govori

Iz LDS-a so Tanku že vrnili žogico. Menijo, da je Tanko zadnji, ki lahko govori o standardu obnašanja v politiki. Zapisali so, da so predsednik in drugi vidni člani stranke SDS po mnenju slovenskega, avstrijskega in finskega tožilstva vpleteni "v kriminalno orožarsko korupcijsko afero mednarodnih razsežnosti".

Pri LDS-u so še dodali, da je Kresalova "za razliko od predstavnikov stranke SDS, ki iz dneva v dan blatijo institucije pravne države, ki jih preiskujejo", ob izraženem dvomu teh institucij v pravilnost njenega ravnanja nemudoma, brez polemiziranja z njimi odstopila z mesta ministrice.

Komentarjev 1
  • jurij 20:49 25.avgust 2011.

    Eni in drugi so nam kradli in še vedno kradejo .