Slovenija
55 ogledov

LDS znova izvolil Katarino Kresal

Ob robu kongresa je neuradno potekala tudi razprava o tem, da Kresalovi nasprotu
1/25
Žurnal24 main
Z 216 od 343 glasovi je bila za predsednico LDS znova izvoljena Katarina Kresal. Podpredsednika sta Zdenka Cerar in Borut Cink, sicer predsednik mLD, mlade liberalne demokracije.
O scenarijih ob mobitnem padcu pokojninske reforme Kresalova danes ni želela govoriti.

Katarina Kresal se je po izvolitvi najprej zahvalila za podporo. Ob tem je povedala, da ne reče, da v zadnjih štirih letih ni bilo kdaj težko, da pa niti enkrat ni obžalovala, da je takrat sprejela izziv.

Pokazalo se je, da so nekateri v stranki želeli spremembe, pa je poveadal poraženi protikandidat Blaž Kavčič. Opozoril je, da zaradi ponovne izvolitve Kresalove nekateri že napovedujejo odhod iz stranke, sam pa kot pravi ostaja. Dodal je, da se boji, da bo v stranki prišlo do še večje centralizacije.

Kresalova pa se je protikandidatu zahvalila za "fair play," torej pošteno bitko brez nizkih udarcev in dodala, da namerava vztrajati pri smernicah, ki si jih je zastavila pred štirimi leti.

Morda najbolj presenetljiva pa je bila izvolitev Boruta Cinka za podpredsednika stranke. Predsednik podmladka te tudi sam ni pričakoval. Njegova izvolitev po mnenju 28-letnega Cinka pomeni, da stranka daje priložnost tudi mladim.

Izzval jo je Blaž Kavčič
O tem, ali bo na mesto predsednice koalicijske LDS znova stopila Kresalova ali pa jo bo nasledil Kavčič, je danes v Ljubljani odločal volilni kongres.

Protikandidat Kresalove Kavčič je v govoru dejal, da je raven zaupanja državljanov do politike izjemno nizka. Ukrepi vlade pa po njegovo nihajo med prevelikim in preveč podrobnih določevanjem, represivnostjo in nezmožnostjo sankcioniranja zelo očitnih izigravanj zakonov in zaupanja državljanov, kar se je dogajalo v procesu denacionalizacije, med orožarskimi posli, in tako naprej.

Kavčič se je zavzel za močni srednji razred, stranka pa bi se morala postaviti v bran ustvarjalnega podjetništva.

Večina nezasluženega bogastva ne izvira iz plač.
Blaž Kavčič

"Večina nezasluženega bogastva ne izvira iz plač"
Rešitve Kavčič vidi v razumnih, poštenih razmerjih in zavedanju, da večina nezasluženega bogastva ne izvira iz plač.

V statut stranke bi morali vnesti določila, s katerimi bi dokazali, da podjetništvo ni nekaj slabega, pač pa dragocena sposobnost podjetnika, da v poslovnem procesu ustvari nekaj več.

FOTOGRAFIJE SI OGLEJTE V GALERIJI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.